Sjællandsk it-skandale: Rent held, at det ikke koster dyrt

Reglerne er ikke blevet fulgt, så det er mere held end forstand der gør, at Region Sjælland ikke har tabt penge i it-skandale.

It-skandalen i Region Sjælland kommer ikke til at koste skatteyderne penge. Men reglerne er ikke blevet fulgt, lyder kritikken. (Foto: Ann Smed Madsen © dr)

It-skandalen i Region Sjælland nåede en foreløbig kulmination i dag.

Revisionsfirmaet Pricewaterhouse Coopers kunne efter en kulegravning af Region Sjællands it-afdeling konkludere, at skatteyderne er ikke blevet snydt.

En medarbejder i firmaet Atea er sigtet for at have bestukket medarbejdere i regionen til at bestille it-udstyr hos Atea uden at indehente priser fra andre.

Regionen har dog det til trods ikke betalt mere for it-udstyret, end hvad de skulle have givet andre steder.

Men revisionsfirmaet havde et andet og langt mere alvorligt budskab til regionens politikere: De regler og kontrolforanstaltninger, regionen selv indførte i 2009 for at undgå sådan en sag, er ikke blevet fulgt.

Derfor er det rent held, at regionen ikke er blevet snydt. Det erkender regionsformand Jens Stenbæk (V):

- Godt nok siger vi, at vi ikke har lidt et tab, men vi må også indrømme, at det måske er mere held end vores egen dygtighed.

Ifølge Jens Stenbæk har tilsynet ikke været til stede i tilstrækkelig grad:

- Det har været underprioriteret, og det har været en stor svaghed. Vi står med en stor opgave, og jeg ser med stor alvor på det her.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.