Skånejob: Flemming er 52 og sætter varer på plads

52-årige Flemming Jacobsen er en af de over 1.000 udviklingshæmmede, der har fået succes med et skånejob på arbejdsmarkedet.

Flemming Jacobsen arbejder fire dage om ugen som lagermedarbejder i Silvan i Nykøbing Falster. (© dr)

Du møder dem som servicemedarbejdere på McDonalds eller måske i gang med at fylde varer op på hylderne i supermarkedet.

Siden 2010 er det nemlig lykkedes Landsforeningen LEV at få over 1.000 udviklingshæmmede ansat i skånejob rundt omkring i landet via projektet 'Klap'.

En af dem er 52-årige Flemming Jacobsen, der fire dage om ugen triller sin vogn med varer rundt i Silvan i Nykøbing Falster. Her arbejder han nemlig med at sætte varer på plads.

- Mit job det er at fylde op på hylderne. Det er jo spændende, når man åbner en kasse med nye varer - lidt ligesom at pakke julegaver op, griner Flemming Jacobsen.

Hjælper i butikken

Han sørger hver dag for, at der er nok skruer, save og skruetvinger på hylderne i byggemarkedet, og det kan godt give nogle udfordringer:

- Jeg læser ikke så godt. Men min hjælp er, at jeg kan tjekke stregkoden i stedet. Og hvis jeg ikke ved, hvor varen skal være, så har jeg lært at tjekke på computeren, fortæller Flemming Jacobsen.

Dermed kan han gå til hånde i byggemarkedet uden hjælp. Og han kan hjælpe kunderne med at finde de varer, de mangler.

Ikke behov for noget ønskejob

For Flemming Jacobsen betyder det meget, at han har noget at stå op til. Derfor har han svært ved at svare på, hvor han gerne ser sig selv i fremtiden, for som han siger:

- Hvorfor have et ønskejob, hvis du ikke kan få det? Jeg har et godt arbejde, så jeg har ikke behov for noget ønskejob, siger han.

Der er flere job på vej, hvis de handicappede vil, lyder det fra LEV, der i dag fejrer succesen med en konference i Odense.