Skoleelever demonstrerer mod skolereform

Hundredevis af skoleelever trodsede i dag vinterkulden og gik i optog gennem København.

Kathrine Dalgaard fra Næstved demonstrerer mod skolereformen sammen med hundredevis af andre skoleelever.

Med bannere og slagord gik skoleelever fra hele Danmark i dag fra Rådhuspladsen til Christiansborg for at demonstrere mod skolereformen.

- Det har faktisk være ret hyggeligt. Det har været spændende og meget anderledes end forventet. Der var mange flere, end jeg havde regnet med. Folk har taget det meget seriøst, siger 14-årige Kathrine Dalgaard, der går i 8.b. på Sjølundsskolen i Næstved.

I dag var hun for første gang nogensinde taget til demonstration sammen med fem af sine skolekammerater. De ville gøre politikerne opmærksomme på, at ”skolereformen er for dårlig”, som de skriver i et Facebook-opslag.

Tusindvis af unge demonstranter forsøgte at få politikernes opmærksomhed i dag i København. (Foto: © Alfred Louis Kirkegaard, Dr)

Eleverne mener, at skolereformen gør eleverne skoletrætte ”med dens mange timer og tomme undervisning”.

- Vi forventer, at de forstår os og tror på os og vil ændre skolereformen. Skoledagen skal være meget kortere - for eksempel til klokken er to, så vi får tid til fritidsjob, fritidsaktiviteter og bare det at være hjemme og have tid til at se vennerne, siger Kathrine Dalgaard.

  • Skoleelever demonstrerer mod skolereformen i København tirsdag. (Foto: © Kathrine Dalgaard, dr)
  • Der bliver kigget med fra kontorvinduerne i København, når skoleelever går gennem gaderne. (Foto: © Kathrine Dalgaard, dr)
  • Demonstranterne vil have mere fritid. (Foto: © Kathrine Dalgaard, dr)
  • Demonstranterne er taget til hovedstaden fra hele landet. De kigger på folk i vinduerne, som kigger på dem. (Foto: © Kathrine Dalgaard, dr)
  • Demonstranterne sluttede af med taler og sang sammen med skuespiller Anne Marie Helger foran Christiansborg. (Foto: © Kathrine Dalgaard, dr)
1 / 5

Skuespilleren Anne Marie Helger talte til de unge fra en demo-vogn sat op foran Christiansborg. Herfra sagde hun blandt andet, at politikerne har travlt med at rage til sig, og at det var helt på sin plads at demonstrere:

- Nødvendige demonstrationer til gavn for kommende generationer.

Demonstrationen er arrangeret af ”En stor mellemfinger til den nye skolereform”.