Skoleløb lægger pres på forældre

Sponsoreret løb bliver kritiseret for at afpresse familie og venner, men for Team Rynkeby handler det om et større formål.

570 børn fra Hedensted Skole løb i dag for at hente penge til Børnecancerfonden. (Foto: Teis Gregersen © dr)

Tusinder af skoleelever landet over spurter i dag af sted i Team Rynkeby Skoleløbet for at samle penge ind til Børnecancerfonden.

Arrangøren Team Rynkeby har sendt eleverne hjem med en kontrakt, hvor de skal indgå sponsoraftaler med familie, naboer og venner. Sponsorerne giver så et mindre beløb per omgang, eleven løber i forbindelse med løbet.

Men løbet har udløst kritik fra forældreorganisationen Skole og Forældre.

Det lægger et nemlig pres på familierne, når børnene kommer glade hjem og siger, at de gerne vil løbe, og at far og mor skal betale, siger landsformand for Skole og Forældre Mette With Hagensen.

- Der ligger et indirekte pres fra skolens side, fra børnene og fællesskabet om, at dét skal vi støtte op om. Også selvom vi ikke har lyst til at støtte formålet, eller selvom vi ikke har pengene til det, uddyber Mette With Hagensen.

Det handler om at sætte fokus på kræft

Direktør i Team Rynkeby, Carl Erik Dalbøge siger, at langt de fleste forældre har været positive, men erkender samtidig at fremgangsmåden har affødt kritik.

- Det handler om at have et andet formål end blot at gøre noget sjovt og godt for sig selv. Her handler det om også at sætte fokus på kampen mod kræft, siger Carl Erik Dalbøge.

På Hedensted Skole løb 570 børn i dag. Holdkaptajn på Team Rynkeby Trekanten Ole Nikolajsen siger:

- Det er med til at gøre at opmærksomheden om børnecancer kommer ud til de børn, som det hele drejer sig om.

Mette With Hagensen foreslår i stedet, at børnene skaffer sponsorer hos virksomheder.

- Så ville de også lære at henvende sig til fremmede, siger hun.

Skolen på Herredsåsen ved Kalundborg har netop valgt kun at indgå sponsorkontrakter med virksomheder.

I Region Sjælland har 16.842 elever fra 53 skoler i dag snøret løbeskoene for at spæne derudaf for Børnecancerfonden. I Trekantområdet deltager knap 12.000 elever fra 27 skoler.

570 fra Hedensted Skole løb i dag for Børnecancerfonden.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.