Skorstensfejer dømt for at gå på taget

En skorstensfejer skal betale 50.000 kroner i bøde for manglende sikkerhed.

Skorstensfejerne mødte talstærkt op i Retten i Nykøbing Falster, da retssagen begyndte den 4. marts i år. (Foto: Rikke Olsen © dr)

Hvis du har en skorsten på dit hus, kan det blive dyrt at få den renset i fremtiden.

For ifølge skorstensfejernes brancheorganisation, Skorstensfejerlauget, skal der fremover enten stilles stillads op, bruges en lift eller monteres en fastgørelseskrog ved skorstenen, når du skal have renset den af en skorstensfejer.

En dom fra Landsretten slår i dag fast, at en skorstensfejer fra Vordingborg skal betale 50.000 koner i bøde, fordi Arbejdstilsynet i to tilfælde har set medarbejdere arbejde på tage uden at være sikret mod fald.

Formand for skorstensfejermestrene i det gamle Storstrøms Amt, Jesper Kjær, mener, at dommen ikke tager højde for skorstensfejeres faglighed, og at det bliver sværere for dem at udføre deres arbejde.

- Det er super ærgerligt, at man ikke kigger på, at vi som skorstensfejere er specialister. Det kan godt være, at det som menig mand vil være farligt at rende rundt oppe på taget for at feje skorstenen. For os der har været i lære i fire år, er det overhovedet ikke farligt, siger han.

Opdateret: I første udgave af artiklen fremgik det, at dagens dom slår fast, at man fremover skal have stillads, bruges en lift eller monteres en fastgørelseskrog ved skorstenen, når du skal have renset den af en skorstensfejer.

Det er skorstensfejernes egen udlægning af dommen, og altså ikke noget, retten har slået fast.

Facebook
Twitter