Skypumpe raserede sjællandsk campingplads

Campingvogne blev væltet omkuld, og fortelte revet itu, da en skypumpe hvirvlede forbi Kalundborg onsdag aften

- Det er ligesom i USA, bare i miniformat.

Det fortæller en rystet Jimmy Jørgensen, indehaver af Bjerge Sydstrand Camping, der ligger syd for Kalundborg.

For mens dele af landet blev ramt af voldsom blæst og masser af regn, så blev campingpladsen ramt af en lokal skypumpe omkring klokken seks i går aftes. Flere træer og campingvogne væltede i vinden:

- Lige pludselig kom der nogle vindstød. Og da vi gik op bagved og kiggede, så var der to campingvogne, der var væltet og otte telte, der var blæst omkuld, siger han.

Skaderne var da også omfattende, da vinden havde lagt sig. Campingpladsejeren måtte derfor i gang med at rydde op og få kontakt til de uheldige helårscampister, hvis campingvogne lå uhjælpeligt på taget.

Tove Knudsen Jensen så skypumpen ved sekstiden, da hun kørte bil kun få kilometer fra campingpladsen. Hun standsede og hev telefonen frem:

- Det gik rigtig hurtigt. Jeg nåede kun lige at tage telefonen frem og filme den, før blev den opløst, fortæller hun.

DMI bekræfter, at det var en skypumpe, som ramte campingpladsen. På billedet har den endnu ikke ramt land. (Foto: Tove Knudsen Jensen)

Skypumper forekommer i Danmark hvert år - især ude ved vandet, hvor kold og varm luft mødes, forklarer meteorolog ved DMI Lars Henriksen.

Og efter at have set billededokumentationen er han ikke i tvivl om, at det var en skypumpe, der i går hærgede ved Bjerge Sydstrand:

- Jeg har set mange billeder af skypumper, og der er slet ingen tvivl om, at det har været sådan en. Det kan jeg sige med hundrede procents sikkerhed, forklarer meteorologen.

Ud over de materielle skader, var der heldigvis ingen, som kom til skade, da skypumpen fejede ind over campingpladsen:

- Der var en person i en af vognene, men han kørte en time før det skete. Gudskelov var han ikke var deroppe, da det skete, siger Jimmy Jørgensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.