Slagelse Kommune kan komme til at hæfte for misbrug af plejebørn

Det seksuelle misbrug af to tidligere plejebørn i den daværende Skælskør Kommune kan blive Slagelse Kommunes ansvar, hvis kommunen bliver dømt.

Det kan blive Slagelse Kommunes juridiske ansvar, at de to plejebørn, der stod frem i gårdsdagens TV2-dokumentar "Anbragt i Helvede", blev misbrugt af deres plejefar.

Slagelse Kommune anerkender, at de kan komme til at at stå med et juridisk ansvar overfor to tidligere plejebørn, der blev seksuelt misbrugt i den daværende Skælskør Kommune.

Plejebørnene stod frem i gårdsdagens TV 2-dokumentar "Anbragt i Helvede" og fortalte om, hvordan deres plejefar i perioden 1997-2005 udsatte dem for vold, seksuel udnyttelse og psykisk terror.

De to plejebørn, der i dag er voksne, har nu lagt sag an mod Slagelse Kommune, som Skælskør Kommune blev en del af i forbindelse med kommunesammenlægningen.

I Slagelse Kommune anerkender uddannelsesdirektør Vini Lindhardt, at Slagelse Kommune kan risikere at skulle bære ansvaret for, hvad der skete i den hedengangne Skælskør Kommune.

- Med sammenlægningen overtager de nye kommuner og dermed også Slagelse Kommune de forpligtelser, som de gamle kommuner måtte have, forklarer Vini Lindhardt.

- Hvis den gamle Skælskør Kommune eller den gamle Slagelse Kommune ville være blevet dømt til at betale erstatning i den her konkrete sag, så er det også et krav, som den nye Slagelse Kommune hæfter for, slår Vini Lindhardt fast.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.