Slagelseanere krummer tæer over byrådsballade: Det er pinligt fnidder-fnadder

Politikene spilder tiden på at svine hinanden til i stedet for på politik, mener vælgerne i Slagelse.

Mie Hansen synes, de alle sammen er lige gode om det og burde føre noget dialog i stedet for al den mudderkastning.

Borgerne i Slagelse er rystede over deres lokalpolitikere.

- 'De er til grin', 'bliv voksne', 'det er pinligt', var bare nogle af reaktionerne fra de slagelseanere, som DR Nyheder talte med på gaden i dag.

Kaosset i Slagelse begyndte for nogle måneder siden, da politikerne ikke kunne blive enige, da der skulle udpeges en borgmester efter kommunalvalget i november. Det hele var ved at ende i lodtrækning om borgmesterposten, men endte med, at posten blev delt mellem John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA), der tager to år hver.

Kampen om Slagelse

Efter flere dages politiske forhandlinger er Socialdemokratiet og Liberal Alliance i Slagelse enige om at tage to år hver på borgmesterporsten. Men der er endnu ikke ro på rådhuset. Venstre og Dansk Folkeparti kæmper for en anden løsning. Spillet om Slagelse fortsætter lidt endnu.

Se Tema

Siden da har der været intern mudderkastning partierne imellem, og i weekenden valgte borgmester John Dyrby Paulsen at opsige samarbejdet med Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Kalder det en børnehave

I Slagelse håber vælgerne, at politikerne kan få begravet stridsøksen og føre noget reel politik frem for intriger.

Det er jo grotesk, at det her kommer få måneder efter valget. Det er et cirkus, men også lidt pinligt og sjovt at sådan noget sker i en lille by.

Søren Nielsen, pædagogmedhjælper

- Mange omtaler det som en børnehave, og det tror jeg er den generelle holdning, siger pædagog Mie Hansen.

Hun synes, at de alle sammen er lige gode om det og burde føre dialog i stedet for al den mudderkastning.

- Det handler om at svine hinanden til. Aviserne er fyldt med historier om, at den ene ikke kan lide den anden, og nu kan de ikke samarbejde. Det bliver man lidt træt af at læse. Jeg synes sgu, de er lidt til grin. Kom nu ind i kampen, siger Mie Hansen.

Pensionist Henning Hansen ærgrer sig over den dårlige reklame, byen får.

- Det er noget skidt for byen. Politikerne er vores ansigt udadtil, og hele landet kender os efterhånden for det her. Det er fnidder og fnadder, og der sker ingen udvikling i byen. De må se at komme videre, siger Henning Hansen.

Søren Nielsen, der er pædagogmedhjælper, har svært ved at tage politikerne seriøst.

- Det er skatteborgernes penge, de forvalter. Det er voksne mennesker, og vi skal have et demokrati til at fungere, siger han.

Søren Nielsen synes allerede, at politikerne opførte sig pinligt i forbindelse med valget, i og med at de var nødt til at deles om borgmesterposten for at nå til enighed.

- Det er jo grotesk, at det her kommer få måneder efter valget. Det er et cirkus, men også lidt pinligt og sjovt at sådan noget sker i en lille by, siger Søren Nielsen.

Konsekvensen af uroen i byrådet er nu, at borgmester John Dyrby Paulsen fratager de blå partier flere af deres udvalgsposter. Det er dog uvist, hvor mange formandsposter de blå partier vil stå tilbage med.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.