Slushice og saltstænger hjælper de ældre i varmen

Personalet på plejecentre finder nye løsninger for at undgå dehydrering for beboere.

Lillian Andersen forsøger sig med en slush ice i sommervarmen. (Foto: Anja Christensen © Birkebjergcentret (BBC) Næstved)

Slush ice, saltstænger og juice. Snackmenuen er opgraderet på Birkebjergcentret i Næstved, så beboerne ikke bliver dehydrerede i den ekstreme varme.

Plejecentre over hele landet må finde på nye løsninger, for at beboerne kommer helskindet gennem varmen.

Men det er ikke kun væske, der er vigtigt. Der skal også være salt til rådighed, så man ikke kommer til at mangle det vigtige mineral:

- For at undgå saltmangel har vi købt saltstænger og for at undgå mangel på energi har vi sørget for juice i stedet for vand, fortæller teamleder på Birkebjergcentret, Lasse Hansen.

Plejecentret har også lejet tre maskiner med slush ice, - en drik, der vel nærmest kan kaldes en form for grødis.

- Erfaringen er, at mange ældre ikke altid forstår, hvorfor vi skal drikke mere væske. For at gøre det lidt anderledes kunne slush ice være et nyt pust, noget der gør, at vi har lyst til at drikke noget mere, fordi det ikke er det samme, som vi plejer at få, siger Lasse Hansen.

I Slagelse fristes de ældre med ekstra is i drinken

På Plejecentret Skovvang i Slagelse har personalet også passet ekstra godt på beboerne de sidste par måneder.

- Her til morgen talte vi om, hvor godt de ældre har klaret sig i det lange, varme forløb. Det er personalets fortjeneste, fordi de har været gode til at sørge for, at vores beboere har fået nok at drikke fra starten af, fortæller centersygeplejerske på plejecentret Helene Jørgensen.

Hun forklarer også, at indbydende drinks, der minder lidt om en tur sydpå, hjælper:

- Vi prøver at friste med noget is, der klirrer lidt. Nogle synes, det er fantastisk, at det er lidt ligesom at være på ferie. Andre synes, det er ganske forfærdeligt, siger hun og tilføjer, at personalet har fokus på at tilbyde de ældre det, de bedst kan lide at drikke.

Plejecentret forsøger også at tilsætte lidt salt til saftevand, så de ældre får deres saltbehov dækket.

- Jeg har prøvet at smage det her til morgen. Det smagte faktisk ikke særligt slemt, siger Helene Jørgensen og forklarer, at personalet tilsætter en halv teskefuld salt til én liter saft.

FacebookTwitter