Småbørnsmor i byråd: Alderen betyder noget

Med små børn og et arbejde har man et indblik i ting, som ældre byrådsmedlemmer ikke har

33-årige Anna-Louise Attermann er den yngste i byrådet i Odsherred. (Foto: Odsherred kommune)

Med et gennemsnit på 58 år er byrådet i Odsherred Kommune blandt de højere. Den yngste i flokken er 33-årige Anna-Louise Attermann som er socialdemokratisk medlem af byrådet i Odsherred. Hun er enig i, at alder betyder noget.

- Man er jo forskellige steder i livet. Jeg har små børn og går på arbejde, så jeg har jo et indblik i nogle andre ting, end hvis man ikke længere er på arbejdsmarkedet.

Anna-Louise Attermann mener, at mange af hendes jævnaldrende ikke finder spørgsmål om kloakering og dagpleje ophidsende, men man skal huske at tænke på muligheden for at få indflydelse.

- Noget af det jeg går rigtigt meget op i er selvfølgelig børnehaver og skoler, men også legepladser og cykelstier. Du har jo mulighed for at få indflydelse, på det, der sker, siger hun.

Anna-Louise Attermann peger på, at der er nogle rent praktiske forhindringer, der gør det politiske arbejde besværligt for yngre kandidater med børn.

I Odsherred er det lykkedes hende at få flyttet en del møder, så de ligger indenfor den normale arbejdstid, sådan at hun kan få fri efter reglerne om borgerligt ombud, og ikke skal til møder i fritiden, hvor familien skal prioriteres.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.