Snydt for millioner: Kommune slipper for erstatning

Slagelse Kommune skal ikke betale erstatning, efter en plejehjemsassistent franarrede gammel dame 2,2 millioner kroner.

Doris Hiller havde bestemt, at hendes millionformue skulle gå til velgørende organisationer. I stedet blev pengene narret fra hende af plejehjemsmedarbejder. (Foto: PRIVATFOTO © Merete Simonsen)

Slagelse Kommune skal ikke betale erstatning, efter en af kommunens plejehjemsassistenter franarrede en gammel dame 2,2 millioner kroner.

Det har retten i Næstved i dag slået fast.

KORT OM SAGEN

I perioden 2009-2012 franarres Doris Hillers omkring 2,2 millioner kroner.

Den ældre kvinde sad i kørestol og kunne derfor ikke nå op til hæveautomaten. Plejeren havde derfor koden til hævekortet.

Pengene havde Doris Hillers testamenteret til Kræftens Bekæmpelsen, Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne.

Svindlen blev opdaget, da banken tog kontakt til Doris Hillers, fordi hun brugte for mange penge.

I 2012 døde Doris Hillers, 82 år gammel.

I 2013 blev plejeren idømt to års fængsel for svindlen.

Den 82-årige Doris Hillers døde i marts 2012, og hun havde i forvejen bestemt, at hendes millionformue skulle gå til Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne. Men sådan gik det ikke.

I 2013 fik en plejehjemsmedarbejder fra Slagelse Kommune to års fængsel for at franarre Doris Hiller pengene, og det er de penge, som retssagen har drejet sig om.

Afventer advokatens bemærkninger

Det er boet efter Doris Hillers, der har ført sagen på vegne af de tre organisationer, og hos Kræftens Bekæmpelse er man ærgerlig over dommen, fortæller advokat Charlotte Hjeds.

- Vi er selvfølgelig kede af det og overraskede. Nu skal vi lige trække vejret, og så gør vi noget i næste uge, siger hun.

Dommen er på 42 sider, og hos Kræftens Bekæmpelse afventer man nu advokatens bemærkninger, inden man tager stilling til, hvad næste skridt er.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.