Socialforvaltning og mor har endnu ikke besøgt isoleret pige fra Kundby

Det er dybt kritisabelt at Socialforvaltningen i Holbæk har ikke taget initiativ til at besøge den 15-årige pige i isolation, mener hendes advokat.

Hverken Socialforvaltningen eller den 15-årige piges mor har besøgt hende, mens hun har siddet i isolationsfængsel. (© DR)

I ti døgn har en 15-årig pige fra Kundby siddet isolationsfængslet i et arresthus, uden at hendes mor har fået mulighed for at besøge hende.

Socialforvaltningen i Holbæk har heller ikke taget initiativ til at besøge pigen, lyder det fra pigens forsvarer Nima Nabipour.

Og det er dybt kritisabelt, mener han:

Pigens mor må ikke komme på besøg

- Jeg må desværre konstatere, at hendes mor ikke har fået tilladelse til at komme ind og besøge min klient.

- Og socialforvaltningen i Holbæk har ikke taget initiativ til at komme ind og besøge min klient. Og det synes jeg er dybt kritisabelt, siger advokat Nima Nabipour.

Nima Nabipour siger, at hans advokatkontor fra den første dag, de fik sagen, tog kontakt til socialforvaltningen i Holbæk Kommune for at få dem til at tage initiativ til at besøge den blot 15-årige pige. Hun er varetægtsfængslet indtil den 9. februar, og isolationsfængslet indtil på tirsdag. Her skal isolationsfængslingen igen vurderes af en dommer.

- Jeg håber, at der bliver rettet op på det hurtigst muligt. For min klient har ytret ønske om, at hun virkelig, virkelig har behov for besøg.

Ungeindsats har ikke besøgt pigen

I Holbæk Kommune siger Julie Becher, der er leder af Uddannelse til alle, hvorunder Ungeindsatsen ligger, at kommunen allerede dagen efter tog kontakt til arresten, hvor den 15-årige pige fra Kundby sidder.

- Men på grund af forskellige omstændigheder, er det først nu lykkedes os at lave en aftale om at besøge pigen. Jeg ved ikke, hvornår det bliver, men nu er aftalen i stand, siger hun.

Både Amnesty International og Institut for Menneskerettigheder har taget afstand fra isolationsfængslingen af den blot 15-årige pige.

Den 15-åriges advokat Nima Nabipour er i daglig kontakt med pigen, som endnu ikke har set sin mor.

I celle 23 timer i døgnet

Ifølge DR Sjællands oplysninger, så opholder pigen sig i et arresthus, hvor hun dagligt kommer på en gårdtur en times tid, men ellers er alene i 23 timer i døgnet i sin celle. Der er dog muligvis en socialpædagog tilknytte Kriminalforsorgen, som også besøger pigen.

Nima Nabipour og en ansat i advokathuset er dagligt i kontakt med pigen og besøger hende i varetægtsfængslet.

Facebook
Twitter