Sønderjyder køber elektronik på nettet, sjællændere køber personlig pleje

Handlen på nettet stiger og stiger, og nu kan Post Danmark også afsløre, hvad det er, vi køber på nettet.

Post Danmark har undersøgt, hvem der køber hvilke varer på nettet, og der er stor forskel mellem landsdelene (© DR)

Post Danmark leverer over halvdelen af de pakker, der bestilles i netbutikkerne. I fire måneder har de registreret samtlige leveringer på postnumre, og det giver nu et billede af, hvad det er sjællændere, sønderjyder og folk fra andre landsdele køber mest af.

- Der er faktisk forskel fra region til region. De data vi har, viser at i Syd- og Sønderjylland er det elektronik man køber mest af, mens sjællænderne oftest køber personlig pleje på nettet, siger kommunikationsdirektør i Post Danmark Morten O. Nielsen.

Hver femte indkøb foregår nu på nettet

De regionale forskelle på vores netindkøbsvaner er vigtig viden for netbutikkerne, siger Henrik Theil fra Foreningen for Dansk Internethandel.

- Vi kan bruge det til at lære vores kunder bedre at kende. Det er rart at vide, hvem der bor hvor, og hvad de foretrækker at købe. Dermed kan man målrette sit udvalg og sin markedsføring, siger Henrik Theil.

Foreningen for Dansk Internethandel forventer at vores samlede handel på nettet runder 20 procent inden årets udgang, og dermed foregår hver femte af vores indkøb nu på nettet.

Julehandelen på nettet ventes at slå ny rekord

Den travleste tid for nethandel er julen. Sidste år omdelte Post Danmark mere end to millioner pakker fra nettet, alene i den travleste uge op til jul. I år forventer de endnu flere pakker.

- Vi forventer at få en rekordjulehandel i år, så vi gør alt hvad vi kan for at forberede os på de store mængder af pakker, vi skal have delt ud, siger kommunikationsdirektør Morten O. Nielsen.

Fire ud af ti danskere forventer i år at købe en del af deres gaver på nettet. De mest populære gaver at købe i netbutikkerne er bøger, elektronik og legetøj, viser analyser Post Danmark har fået lavet.

Facebook
Twitter