Soldater skal trænes for at passe på asylansøgere

Forsvaret skal uddanne 400 mand til bevogtning af asylansøgere.

Peberspray, håndjern, knipler er nogle af de våben, som soldater ikke er vant til at bruge. Men det skal de lære, så de kan klare udfordringerne i de teltlejre, hvor asylansøgerne bliver modtaget. (© DR)

Soldater skal trænes, så de sammen med politiet kan holde styr på asylansøgere i de tre indhegnede modtagelejre til flygtninge i Sønderjylland og på Vordingborg Kaserne.

400 soldater skal ifølge Ekstra Bladet igennem en ugelang uddannelsen, som politiskolen har skræddersyet til formålet.

Soldaterne skal trænes, fordi der er andre udfordringer i lejrene, end de er vant til, siger formand for Hærens Konstabel- og korporalforening Flemming Winther til P4 Sjælland:

- Vi er vant til at stå over for en modstander, og det gør vi jo dybest set ikke her. Vi står med mennesker, der er bragt i en ulykkelig situation og skal være i en lejr døgnet rundt.

- På baggrund af frustrationer, frygt og bekymring kan de blive udadreagerende, og vores folk skal jo vide, hvad de må i sådan en situation, siger han.

Det er især politiets magtmidler som håndjern og peberspray, soldaterne skal lære at bruge, og i hvilket omfang, siger Flemming Winther.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.