Spædbarn døde efter hjemsendelse fra MRSA-ramt afdeling

Et for tidligt født spædbarn er dødt efter at være sendt på tidligt hjemmeophold. Forældre klager over forløbet til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Et for tidligt født spædbarn smittet med MRSA-bakterien blev sendt på tidligt hjemmeophold fra Næstved Sygehus, men døde to dage efter. (Foto: Region Sjælland © Region Sjælland)

Et spædbarn døde to dage efter at være blevet sendt hjem fra en MRSA-ramt afdeling på Næstved Sygehus.

Barnet var født 11 uger for tidligt og blev sendt hjem fra neonatalafdelingen for for tidligt fødte børn. Afdelingen har været i fokus de seneste dage, fordi der er fundet i alt 14 tilfælde af MRSA blandt de for tidligt fødte børn og deres forældre.

Den lille pige var et af de tilfælde. Om MRSA'en har spillet en rolle i dødsfaldet, er endnu uvist, men familien klager nu over forløbet til Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller TV Øst.

Sygehusdirektør Vagn Bach har læst journalen om forløbet i dødsfaldet, og han mener ikke, at der var noget, sygehuset kunne have gjort anderledes:

- Det er foregået fuldstændig efter de procedurer og vejledninger, som er på det her område, og det har været forberedt en uges tid, forklarer Vagn Bach, der uddyber:

- Man kunne se, at man havde et stabilt og raskt lille barn en uge før hjemsendelsen, så vi fik instrueret og uddannet forældrene til at varetage opgaverne derhjemme.

Ifølge TV Øst blev forældrene tilbudt et tidligt hjemmeophold, som er en ordning, hvor forældrene selv passer barnet i hjemmet, mens de stadig har kontakt til sygehuset.

Forældrene blev blandt andet instrueret i genoplivning og i at give barnet mad gennem en sonde.

Det havde ingen indflydelse på hjemsendelsen fra Næstved Sygehus, at den lille pige var smittet med MRSA, understreger Vagn Bach:

- Pigen havde den bakterie, og det havde hun i længere tid, så det er ikke noget med, at vi havde travlt med at få sendt barnet hjem.

I går blev der foretaget en obduktion af den afdøde pige. Resultatet ventes om to til tre uger.

Facebook
Twitter