Spilforsker: Pokémons er en god investering for virksomhederne

Det kan godt svare sig for virksomhederne at købe sig til Pokémons. Det giver både kunder og er godt for ens brand, lyder det fra en spilforsker.

Det kan give flere kunder og styrke brandet, hvis virksomheder investerer i Pokémons. Det vurderer spilforsker Jesper Juul, lektor ved Kunstakademiets designskole. (Foto: Knuthenborg Safaripark © Nicolaj Truelsen)

Pokémon GO er blevet sommerens helt store hit, hvor tusindvis af danskere er på jagt efter de små virtuelle figurer. Og siden lørdag har der været ekstra gode muligheder for at fange Pokémons hos flere forretninger, seværdigheder og forlystelsesparker.

De bruger nemlig interessen for spillet til at markedsføre sig. Det gælder blandt andre Sommerland Sjælland, der køber de såkaldte lures, der lokker flere Pokémons til.

- Det er virkelig, virkelig populært, så vi skulle være nogle skarn, hvis vi ikke udnyttede den popularitet og den dimension, det kan tilføje ekstra til vores park, siger Martin W. Hansen, kommunikationskoordinator og Pokémon-passer i Sommerland Sjælland.

Og det er en fremragende ide, at sommerens trend smelter sammen med forlystelsesparker, museer og andre turistattraktioner. Det kan nemlig give ekstra besøgende, siger Jesper Juul, der er spilforsker og lektor ved Kunstakademiets designskole.

- Generelt kan vi godt lide folk, der hjælper os, uanset om det er et almindeligt menneske eller en virksomhed. Derfor kan det to ting: spillet kan lokke os derhen rent fysisk, men vi begynder også at tænke positivt om stedet, og det er godt for brandet, fortæller han.

Sommerland Sjælland fortsætter i hvert fald med at investere i Pokémons sæsonen ud, selvom det er svært at måle effekten.

- Om de kommer for at besøge os, fordi vi gør det, eller om de kommer, fordi de skulle i Sommerland Sjælland alligevel. Det er svært at måle allerede nu, fortæller Martin W. Hansen, kommunikationskoordinator i Sommerland Sjælland.

I dag gik Pokémon-jagten også i Knuthenborg Safaripark, der købte sig til masser af Pokémons og derudover også var vært ved en Pokémon-turnering.

Facebook
Twitter