Staten udflytter arbejdspladser: 50 medarbejdere sagde i dag goddag til Slagelse

I dag åbner Arbejdstilsynet et nyt kontor i Slagelse, som en del af udflytningen af næsten 4.000 statslige arbejdspladser fra hovedstaden.

I Slagelse skal 42 tilsynsførende og 10 administrative medarbejdere fra Arbejdstilsynet nu have base. (Foto: Mathilde Nordenlund © (c) DR)

Skriveborde og kontorstole er pakket ud af flyttekasserne, og de sidste strømkabler til computerne og kaffemaskiner er sat i stikkontakterne i Arbejdstilsynets nye lokaler i Slagelse.

En tredjedel af medarbejderne ved Arbejdstilsynets tilsynscenter Øst skulle flyttet fra kontoret på Østerbro i København til et nyt i Slagelse.

Det har de 50 af medarbejdere, som det drejer sig om gjort frivilligt, da flere af dem tidligere pendlede til København fra andre byer på Sjælland, og i dag starter arbejdet i Slagelse.

En af dem er Tine Alling. Hun får nu 80 kilometer kortere på arbejde, så hun er glad for at være flyttet.

- Det vil give mig noget mere fritid og tid til min familie, så det er dejligt, siger hun.

Tine Alling er frivilligt flyttet med til Slagelse (Foto: Mathilde Nordenlund © (c) DR)

Indvielsensen og morgenbuffet blev krydret med ministerbesøg af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, som holdt en kort tale til indvielsen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) indviede de nye lokaler. (Foto: Mathilde Nordenlund © (c) DR)

Selvom de medarbejdere som flytter med til Slagelse, allerede bor uden for København, så regner han med, at det vil give Slagelse et boost.

- Dybest set, så bliver det her noget som bringer Danmark bedre i balance og sikrer at alle dele af Danmark får flere statslige arbejdspladser, end tilfældet har været før, siger han.

Udflytning af statslige arbejdspladser

  • Arbejdstilsynet har i dag tilsynscentre i København, Hadsten og Kolding. Med udflytningen tilføjes endnu en adresse i Slagelse.
  • Andre steder er udflytningen blevet udskudt på grund af problemer, med at finde bygninger til de mange nye arbejdspladser.
  • Der var oprindeligt afsat 400 millioner i finansloven for 2016 til at dække omkostningerne for udflytningerne af statslige arbejdspladser, men ifølge regeringen ender planerne nærmere med at koste tæt på en milliard kroner.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.