Sten rammer familiebil fra bro: Vi blev megasure

Politiet søger vidner til muligt stenkast i Vordingborg.

Sådan ser bilen ud i dag efter at være blevet ramt af en sten lørdag aften i Vordingborg. (Foto: PRIVATFOTO © (c) DR)

Med sin fire-årige søn sovende på bagsædet var Cindie Winckler, hendes mand og svoger lørdag aften på vej hjem fra familiefødselsdag på Møn, da de blev ramt af en sten:

- Under en jernbanebro hører vi et ordentligt klunk fra noget, der lander på bilen. Så går der vel en 500 meters tid, før vi tænker, at vi hellere må holde ind til siden og se, hvad det er for noget.

Cindie Winckler og hendes mand tror først, at stenen har ramt taget.

- Så går vi ellers rundt om bilen og kigger og får så øje på kølerhjelmen, og så er det ikke til at tage fejl af, at den har fået et ordentligt stenslag, fortæller Cindie Winckler, der ikke har set nogen kaste stenen. Men hun er ikke i tvivl om, hvad det var.

- Først tænker vi ikke lige over det, men så kan vi godt se, at det er et stenslag fra en, der har kastet en sten. Så vi ringer til politiet med det samme, og de er der inden for fire minutter og løber afsted for at prøve at finde nogen (gerningsmænd, red.).

  • Cindie Winckler sammen med sin søn og sin mand. Lørdag aften blev deres bil ramt af en sten på kølerhjelmen. (Foto: PRIVATFOTO © (c) DR)
  • Sådan så bilen ud efter at være blevet ramt af en sten lørdag aften. (Foto: PRIVATFOTO © (c) DR)
  • Bilen har stadig en stor bule foran på motorhjelmen. (Foto: PRIVATFOTO © (c) DR)
1 / 3

Cindie Winckler og hendes mand har været tilbage ved broen for at se, om der kunne være faldet en jernbaneskærv ned fra broen:

- Det kan der simpelthen ikke. Vi har været oppe at kigge efterfølgende, og der er en lille gangbro, og det ligger fuldstændig fast deroppe. Så der kan ikke bare falde noget ned.

Politiet efterforsker

Politiet er lige nu i gang med at efterforskning sagen.

- Vi fandt nogle sten og nogle betonstykker, som vi skal have undersøgt nærmere og konkluderet, hvor de stammer fra, fortæller politikommissær Jakob Fosgerau fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

- Vi kan se, at stenene ligger nede på vejbanen, og derfor skal vi finde ud af, om de stammer fra selve broen, om det er nogle jernbaneskærver eller noget beton fra broen, der eventuelt er knækket løs og faldet ned, eller om der ligger en forbrydelse bagved, uddyber Jakob Fosgerau.

Han forklarer også, at politiet har sikret flere sten fra stedet og nu er i gang med at lave tekniske undersøgelser af stenene for at finde ud af hvilken sten, der har ramt bilen.

- Vi tager det meget alvorligt. Det er heldigt, at stenen rammer kølerhjelmen, men derudover er det noget, vi skal have sat en stopper for og have fundet dem, der står bag, hvis der er tale om en forbrydelse, siger Jakob Fosgerau.

Det er i morgen to år siden, at en 33-årig tysk kvinde blev dræbt, da hun sammen med sin familie kom kørende på Fynske Motorvej på vej hjem fra ferie.

Sur og chokeret

Sent lørdag aften delte Cindie Winckler et opslag på Facebook med et billede af kølerhjelmen. For det var en grim oplevelse, og hun vil gerne advare andre bilister.

Cindie Winckler lagde et opslag på Facebook, efter familiens bil var blevet ramt af en sten lørdag aften.

- Først blev vi megasure, da vi fandt ud af, at der var nogle, der havde kastet en sten, siger hun og fortsætter:

- Vi var lidt chokerede bagefter. Vi havde lidt svært ved at falde i søvn den nat.

Politiet opfordrer alle, der måtte have set eller hørt noget lørdag aften ved 21.30-tiden i Vordingborg, om at henvende sig på telefon 114.

Facebook
Twitter