Stevns Klint skaber splid i Venstre

Én gik, en anden blev smidt ud på grund af uenighed om klintens fredning.

Fredningen af Stevns Klint kostede to udvalgsformænd deres medlemsskab af Venstre. (Foto: Karsten Hansen © DR København)

Fredningen af Stevns Klint har skabt store uenigheder i Venstre. Det kostede i aftes to udvalgsformænd deres medlemsskab af partiet. Den ene blev ekskluderet og den anden gik selv.

Både formanden for kommunens natur- og fritidsudvalg, Bjarne Østergård Rasmussen og formanden for Plan- og Teknikudvalget, Flemming Petersen stemte ja til en fredning af klinten:

- Alle andre danske verdensarvssteder er fredede. Det skal Stevns Klint også, lyder det fra Bjarne Østergård Rasmussen.

Stevns Klint er optaget på Unescos verdensarvsliste. De øvrige Venstre-folk anbefalede i stedet en frivillig fredning af den 22 kilometer lange trampesti langs klinten for ikke at genere lodsejerne.

Klinten skal nu fredes

Med stemmerne 10 mod 9 var Bjarne Østergård Rasmussen og Flemming Petersen udslagsgivende for at Stevns Klint nu skal fredes - på trods af at de øvrige medlemmer af Venstre, med borgmester Mogens Haugaard Nielsen i spidsen, havde anbefalet et nej.

Ifølge Venstres gruppeformand på Stevns, Bjarne Nielsen har Bjarne Østergaard Rasmussen ikke kunnet samarbejde med gruppen.

- Vi har vurderet, at efter længere tids samarbejdsvanskeligheder, så har vi ikke haft andre muligheder end at afbryde samarbejdet med ham.

Både Bjarne Østergård Rasmussen og Flemming Petersen er nu at betragte som løsgængere.

FacebookTwitter