Stjernekokke serverer påskefrokost for udsatte

Kirkens Korshær inviterer til påskefrokost otte steder i landet.

Kirkens Korshærs påskefrokoster bliver lavet af overskudsvarer fra Netto. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

I juletiden er der mange muligheder for at fejre højtiden med forskellige frivillige organisationer.

Og nu er det også muligt at komme til påskefrokost, når Kirkens Korshær i samarbejde med Fødevarebanken og Netto byder indenfor til et gratis påske-festmåltid i otte byer i landet.

Mikkel Benzer, der er projektleder for Kirkens Korshær i Ringsted, er stolt over, at de kan stable et påskearrangement på benene. Han mener, at det har stor betydning for dem, der ikke har ret mange penge:

- Så er vi sikre på, at vi har gjort vores til, at folk ikke sidder derhjemme uden muligheden for at kunne nyde en god dejlig påskefrokost, siger han.

De har tidligere afholdt et tilsvarende julearrangement i Ringsted, men det er første år, de udvider og afholder påskefrokost.

En påskegave

Det er også første gang, at arrangementet bliver afholdt i Nykøbing Falster. De forventer, at det primært er de sædvanlige brugere af varmestuen, der kommer til påskefrokosten. Og det er en dejlig gave at kunne give dem, mener Maria Benzon, der er projektleder for Kirkens Korshær i Nykøbing Falster.

- Det er vigtigt at invitere folk ind i et fællesskab, få fejret påsken og være stand-in for en familie eller en omgangskreds, siger hun.

Maria Benzon vil gerne være med til at sikre, at så mange som muligt har muligheden for at være sammen med nogen i påsken.

- Det er overraskende, hvor mange der sidder alene i højtiderne, og der vil vi gerne kunne tilbyde et alternativ, siger hun.

Alle påskefrokosterne skal laves af råvarer, som Netto har i overskud op til helligdagene. Det bliver professionelle kokke, der skal trylle i køkkenet og stå for tilberedningen til de mange sultne påskemaver.

Påskefrokosterne bliver afholdt i henholdsvis: Ringsted, Nykøbing Falster, København, Odense, Svendborg, Aarhus, Aalborg og Herning.