Største eftersøgning nogensinde efter Emilie

Omkring 100 frivillige dykkere og ryttere har allerede meldt sig til at gennemsøge Korsør Nor i forsøget på at finde Emilie Meng.

Der er blevet sat plakater op med efterlysning af Emilie Meng over hele landet. Her er det ved et busstoppested i Valby i København. (Foto: Ann Smed Madsen © dr)

På søndag finder den måske største dykkereftersøgning nogensinde i Danmark sted.

Det sker i bestræbelserne på at finde den forsvundne Emilie Meng, der forsvandt på vej hjem fra en bytur for over to måneder siden, skriver Sjællandske.

I alt vil 60 frivillige dykkere i en kæde gennemtravle hver eneste kvadratmeter af den 10 kvadratkilometer store Korsør Nor.

Marinehjemmeværnet er ved at undersøge muligheden for at stille op med en båd, hvor de så vil lave deres egen eftersøgning sideløbende med folkene bag Facebook-gruppen "Forsvundne Personer".

Derudover møder København Brandvæsen op med dykkere og laver ligeledes deres egen eftersøgning. Samme dag møder folk fra Drone Danmark op med seks droner, der flyver over områderne.

Private ryttere til hest møder også op for at hjælpe. Ligeledes kommer der clairvoyanter, der giver deres besyv med. Alt sammen på frivillig basis.

Det fortæller medarrangør Helle Flintholm fra Facebook-gruppen "Forsvundne Personer", som medarrangør Sofie Sønderup administrerer.

Sofie Sønderup forventer omkring 70 dykkere og 30 ryttere.

- Dertil kommer der så fodfolk, så vi bliver rigtig mange mennesker i Korsør på søndag. Det er hr. og fru Danmark, der kommer ud, siger Sofie Sønderup til P4 Sjælland.

Klokken 9 søndag morgen mødes de frivillige i Havnearkaderne på Korsør Havn til fælles morgenmad, og klokken 10 er der briefing, hvorefter eftersøgningen går i gang.

- Selvom vi er mange mennesker, så er der stadig brug for hjælp. Om det så kun er en time, så vil det betyde meget. Folk kan jo bruge deres søndagsgåtur på det. Man behøver ikke komme på et bestemt tidspunkt, men man kan bare dumpe ind, siger Helle Flintholm.

Hun oplyser, at hvis man har lyst til at deltage, er der et par få regler. Dykkere skal være fyldt 18 år, og hvis man er under 18 og skal ud at gå med i eftersøgningen, så skal det være i ledsagelse af forældre.

På dagen vil der være mad og drikke til de mange frivillige, og det kan lade sig gøre, fordi rigtigt mange støtter op om eftersøgningen.

- Vi er blevet sponsoreret så super godt, at vi kan give mad og drikke hele dagen. Det er alt fra Rynkeby, Kims Chips, Merrild og andre store firmaer, mens også private gør, hvad de kan for at hjælpe med ting som kage, morgenbrød og drikkevarer, siger Helle Flintholm.

Hun fortæller også, at Emilie Mengs familie har tilkendegivet, at de er dybt taknemmelige over det store arbejde, der er sat i gang.

Facebook
Twitter