Stor forskel i behandlingen af sukkersyge børn

Sukkersyge børn i Region Hovedstaden har dobbelt så stor chance for at få en glukosesensor, som børn i Region Sjælland.

Sukkersyge børn i Region Sjælland skal kigge langt efter en glukosesensor sammenlignet med børn i hovedstaden. (Foto: Claus Würtzen © DR)

Børn, der har sukkersyge og bor i Region Hovedstaden, har dobbelt så stor chance for at få den optimale behandling med en såkaldt glukosesensor som børn, der bor i Region Sjælland.

Det slår nye tal, som sundhedsministeren har forelagt Folketinget, fast.

En helt uhørt forskel, lyder det fra Diabetesforeningens administrerende direktør Henrik Nedergaard:

- Jeg synes, forskellen er helt uacceptabel, og jeg forstår den ikke. Jeg forstår ikke, at man ikke i Region Sjælland har det politiske mod, der skal til for at træffe de beslutninger, der skal til omkring sensorer, siger han.

Formand for Region Sjælland Jens Stenbæk (V) afviser dog at mangle mod. Politikerne kan og bør ikke blande sig i lægernes faglige vurderinger, fastholder han. Men han undrer sig også over forskellene:

- Jeg kan ikke gennemskue årsagen, siger han efter at have set på tallene.

Jens Stenbæk vil derfor nu tage kontakt til Region Hovedstaden i håb om at indlede et samarbejde om fælles kliniske retningslinjer for børn med diabetes.

- Så vi kan give et mere ensartet tilbud, siger han.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) er også klar til at kigge på forskellene i behandlingsmuligheder.

- Jeg skal ikke kunne sige, hvilke faglige vurderinger der ligger til grund for forskellen, men jeg har bedt Sundhedsstyrelsen om at kigge nærmere på grundlaget for behandling med glukosesensorer, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.