Store butikker med billige mærkevarer vinder frem

Kæden Normal importerer mærkevarer fra andre EU-lande til billige penge. Det kan blive en trussel mod andre kæder, lyder vurderingen.

Sabrina Bager fra Nykøbing Falster er taget på shopping med sin søn godt placeret i kurven. - Det er super, for her er mange billige ting i forhold til Matas, siger hun. (Foto: Lis Vibeke Læsøe Olsen - DR Sjælland © (c) DR)

Parallelimport af mærkevarer fra andre EU-lande er en god fidus. I hvert fald oplever butikskæden Normal imponerende vækstrater.

Siden starten i Silkeborg i 2013 har Normal etableret 26 butikker blandt andet i Slagelse og Nykøbing Falster. Der er også planlagt en lang række nye butiksåbninger senere i år både i Holbæk og i København, fortæller direktør Torben Mouritsen.

- Vi vil gerne dække alle handelsområder i Danmark, som har 30-40.000 husstande, siger han.

Normal parallelimporterer mærkevarer som for eksempel shampoo, tandpasta og kosmetik fra andre EU-lande, hvor varerne er meget billige. Butikskæden er dermed en trussel mod andre butikskæder med samme sortiment på hylderne, siger redaktør på Dansk Handelsblad, Niels H. Carstensen.

- Normal tager markedsandele fra især Matas, som synes, at de er en irriterende sten i skoen, og jeg tror også, de kan tage markedsandele fra almindelige supermarkeder, siger han.

Lidt ekstra i kurven

En af dem, der har kastet sin kærlighed over Normal, er Sabrina Bager, som shopper i butikken i Nykøbing Falster.

- Det er super, for der er mange billige ting i forhold til Matas. Også de cremer jeg bruger. Jeg tager helt sikkert herned fremover, siger hun.

Hun erkender dog, at man nemt kommer til at hælde lidt ekstra i kurven på grund af de lave priser.

- Det har jeg allerede gjort, så det kan godt være, at kæresten peger lidt fingre af mig, når jeg kommer hjem, griner hun.

Med i Normals ejerkreds er i øvrigt komikeren og instruktøren Søren Fauli.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.