Store butikker med billige mærkevarer vinder frem

Kæden Normal importerer mærkevarer fra andre EU-lande til billige penge. Det kan blive en trussel mod andre kæder, lyder vurderingen.

Sabrina Bager fra Nykøbing Falster er taget på shopping med sin søn godt placeret i kurven. - Det er super, for her er mange billige ting i forhold til Matas, siger hun. (Foto: Lis Vibeke Læsøe Olsen - DR Sjælland © (c) DR)

Parallelimport af mærkevarer fra andre EU-lande er en god fidus. I hvert fald oplever butikskæden Normal imponerende vækstrater.

Siden starten i Silkeborg i 2013 har Normal etableret 26 butikker blandt andet i Slagelse og Nykøbing Falster. Der er også planlagt en lang række nye butiksåbninger senere i år både i Holbæk og i København, fortæller direktør Torben Mouritsen.

- Vi vil gerne dække alle handelsområder i Danmark, som har 30-40.000 husstande, siger han.

Normal parallelimporterer mærkevarer som for eksempel shampoo, tandpasta og kosmetik fra andre EU-lande, hvor varerne er meget billige. Butikskæden er dermed en trussel mod andre butikskæder med samme sortiment på hylderne, siger redaktør på Dansk Handelsblad, Niels H. Carstensen.

- Normal tager markedsandele fra især Matas, som synes, at de er en irriterende sten i skoen, og jeg tror også, de kan tage markedsandele fra almindelige supermarkeder, siger han.

Lidt ekstra i kurven

En af dem, der har kastet sin kærlighed over Normal, er Sabrina Bager, som shopper i butikken i Nykøbing Falster.

- Det er super, for der er mange billige ting i forhold til Matas. Også de cremer jeg bruger. Jeg tager helt sikkert herned fremover, siger hun.

Hun erkender dog, at man nemt kommer til at hælde lidt ekstra i kurven på grund af de lave priser.

- Det har jeg allerede gjort, så det kan godt være, at kæresten peger lidt fingre af mig, når jeg kommer hjem, griner hun.

Med i Normals ejerkreds er i øvrigt komikeren og instruktøren Søren Fauli.