Storkeinvasion på dansk ø: Omkring 60 storke slog lejr på tage og marker

Øen Orø i Isefjorden blev nærmest invaderet af storke tirsdag aften.

Omkring 60 storke slog sig tirsdag aften ned på en mark midt på øen Orø i Isefjorden, og senere på aftenen fandt de ro på flere hustage.

Storkeinvasionen trak flere øboere af huse. Et større opløb samledes med kikkerter og kameraer for at få et glimt af de langbenede fugle.

Ifølge storkeekspert i DOF, Dansk Ornitologisk Forening, Hans Skov er der helt sikkert tale om svenske storke.

- Det svenske storkeprojekt tæller 159 storke, der nu er på vej videre sydpå og omkring 60 af dem valgte altså at slå sig ned på Orø i aftes, siger han.

  • Ifølge en storkeekspert er storkene på vej Sydpå og vil formentlig være at se på Sydsjælland og Lolland-Falster det kommende døgn. (Foto: Bente Porsby)
  • Sjælland oplevede sin hidtil største storkeinvasion i 2016, hvor 80-90 skånske storke slog sig ned i Oppe Sundby ved Frederikssund. (Foto: Trine Warrer Juul)
  • Ifølge en storkeekspert er storkene på vej Sydpå og vil formentlig være at se på Sydsjælland og Lolland-Falster det kommende døgn. (Foto: Bente Porsby)
1 / 3

Han vurderer, at storkene på deres videre vej sydpå vil være at se på Sydsjælland og Lolland-Falster det kommende døgn.

- Vi har dog også set, at de har krydset Storebælt, og så vil de være at se på Fyn og det sydlige Jylland de kommende dage, siger han.

Sjælland oplevede sin hidtil største storkeinvasion i august 2016, hvor 80-90 skånske storke slog sig ned i Oppe Sundby ved Frederikssund på vej mod deres endelige destination - Afrika.

Facebook
Twitter