Stort slagsmål i flygtningelejr i Næstved

Tre marokkanske asylansøgere er blevet anholdt efter slagsmål i teltlejren i Næstved.

I januar ankom den første gruppe asylansøgere fra modtagecenter Auderød ved Frederiksværk til teltlejren i Næstved. (Foto: Ann Smed Madsen © dr)

Tre asylansøgere blev i nat anholdt efter nye urolighederne i teltlejren i Næstved.

Allerede torsdag eftermiddag var der massivt politiopbud på stedet på grund af slagsmål og tumult mellem en større gruppe asylansøgere.

Urolighederne blussede så op igen i nat, fortæller vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falster Politi Søren Østervig:

- Omkring midnat havde vi problemer. To grupper var oppe at diskutere og slås i området, siger Søren Østervig til DR Sjælland.

- Det er nogle interne stridigheder imellem nogle asylansøgere, der er blusset op ad flere omgange i går, fortæller centerleder Ulrik Pihl fra Langeland Kommune til DR Sjælland.

Teltlejren ligger på Beredskabsstyrelsens matrikel, men ledes af Langeland Kommune.

Omkring 30 asylansøgere var i går eftermiddag indblandet i slagsmål, der ifølge TV Øst opstod på grund af tyveri af en mobiltelefon.

De tre tilbageholdte er alle fra Marokko, bekræfter Ulrik Pihl. Det er Udlændingestyrelsen, der vurderer, hvem der har lov til at søge asyl:

- De er tilsyneladende blevet vurderet til at have et gyldigt motiv til at søge asyl i Danmark. Jeg skal ikke forholde mig til, hvorfor der er marokkanere i vores lejr, siger Ulrik Pihl.

Ledelsen i teltlejren i Næstved fjernede i aftes ti personer, som ifølge politiet har givet anledning til uro. De er ifølge Ulrik Pihl blevet sendt til andre beredskabscentre i Jylland.

Artiklen er opdateret med kommentarer fra centerleder Ulrik Pihl.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.