Streaming af private overvågningskameraer kalder på europæisk samarbejde

Venstre og Socialdemokratiet vil gerne arbejde for et europæisk samarbejde om at sætte en stopper for, at private danskeres overvågningskameraer bliver streamet på nettet.

Videoer fra over 180 danskeres private overvågningskameraer vises lige nu frit på nettet. Det sker via en hjemmeside, der streamer videoer fra kameraer over hele verden.

Billeder fra private danskeres overvågningskameraer ligger frit tilgængeligt på nettet, og det får nu politikere til at reagere.

Mere end 180 danskeres private overvågningskameraer bliver streamet på en hjemmeside, fordi de ikke har lavet en adgangskode til deres kamera, men det er svært at løse isoleret herhjemme.

Forbrugerrådet Tænk ønsker et politisk samarbejde på europæisk plan for at stoppe streamingen, fortæller Anette Høyrup, seniorjurist i forbrugerrådet Tænk.

- Det kan for eksempel være, at man udvikler nogle minimumskrav til producenterne eller lægger pres på forhandlerne og giver dem et ansvar, siger hun.

Både Venstres og Socialdemokratiets it-ordførere bakker op om forslaget.

Problemet kan ikke løses alene i Danmark, mener Venstres it-ordfører Torsten Schack Pedersen.

- Hvis vi stiller særlige krav til fabrikanterne, holder de bare produkterne ude af Danmark, så det er helt oplagt, at det er EU, der som et af de største markeder i verden, stiller krav, siger han.

Begge ordførere er dog enige om, at problemet ikke kan løses med lovgivning alene. Det er også vigtigt at oplyse forbrugerne om, at de selv skal sørge for, at sikkerheden er i orden, siger Karin Gaardsted, der er Socialdemokratiets it-ordfører:

- En anden løsning er at huske, at andre kan kigge med, hvis man ikke får lagt et password ind, og den information kunne jeg godt ønske mig, der blev gjort mere ved, siger hun.

DR har forgæves forsøgt at kontakte hjemmesidens anonyme administratorer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter