Student om støjklager: 'Vi har bedt til, at det forsømte forår, blev afløst af en magisk sommer – det sker nu'

Antallet af anmeldelser om 'musik til ulempe' er steget, viser tal fra Rigspolitiet.

Regeringen opfordrer til, at man holder sine fester hjemme og udendørs - så nytter det ikke, at folk klager over støj, mener nyudklækket student og elevrådsformand Tobias Yohannes. (Foto: PRIVAT)

Eksamen er overstået, huerne er i hus og årets studenter kan endelig feste og fejre afslutningen på deres gymnasietid.

Men de larmer, råber, hujer og spiller høj musik i haver, parker og på stranden til langt ud på natten.

Det sker samtidigt med, at barer, caféer og natklubber lukker ved midnat som følge af corona-krisen.

Sådan en cocktail af forårskådhed kan aflæses i politiets døgnrapporter – det er nemlig ikke alle, der er lige begejstrede for de mange udendørs fester.

På 12 timer fra onsdag eftermiddag til midt på natten til torsdag modtog Midt- og Vestsjællands Politi cirka 25 anmeldelser om 'musik til ulempe', som det hedder. De omfattede både private adresser og festglade mennesker i det offentlige rum.

Tobias Yohannes er nyudklækket student og en del af årsagen til larmen og den opløftede stemning.

- Vi har vel holdt fire fester allerede, siger han.

Tobias Yohannes blev student fra Odsherred Gymnasium i mandags, han er elevrådsformand på skolen og mener, at der skal være plads til at fejre afslutningen på flere års arbejde.

- Der har været høj musik og gang i den, men det synes jeg selvfølgelig også, der skal være plads til. For det her er afslutningen på to eller tre års uddannelse, siger Tobias Yohannes og fortsætter:

- Vi, der går på gymnasiet lige nu, har har kæmpet både gennem vores uddannelse men også de seneste måneder og håbet og bedt til, at det her forsømte forår ville blive afløst af en magisk sommer. Og det er det, vi går og venter på nu.

Selvfølgelig skal man tage et vist hensyn til andre, men der skal også være plads til at holde en god havefest, mener Tobias Yohannes.

- Hvorfor skal der skrues ned, hvis det handler om en fest? Unge klager ikke, når der holdes sølvbryllup, bryllup eller konfirmationer. Men lige så snart der er studenterkørsel og studenterfester, hvor mange unge er samlet og fejrer afslutningen på uddannelsen, så er der mange, der er hurtige ved tasterne, siger han.

Behøver ikke været et problem, hvis man tager dialogen

Han understreger, at hverken han eller hans kammerater har lyst til at forstyrre folks nattesøvn.

- Det kan der sagtens være en mulighed for, at vi gør, men det er der hver gang, der er et arrangement. Nu har regeringen jo praktisk talt lagt op til, at arrangementer skal foregå uden for i haver og lignende - og det behøver ikke være et problem, hvis man kan tage dialogen sammen, siger han.

Når Tobias Yohannes selv skal holde studenterfest senere på sommeren, har han tænkt sig at tage godt hensyn til naboerne.

Blandt andet vil han gå rundt og banke på dørene hos alle, der bor i nærheden.

- Jeg vil sige hej, det her er, hvad der foregår i min have i aften. Der vil højest sandsynligt være høj musik. Jeg håber ikke, det bliver et problem, men her får I mit telefonnummer, og I er altid velkomne til at ringe, hvis der skulle være noget, siger Tobias Yohannes.

Facebook
Twitter