Supersygehus skal starte forfra i udbudsrunde

Byggeriet af Region Sjællands flagskib - universitetshospitalet i Køge til 4,2 milliarder kroner - skal i udbud igen.

Byggeriet af supersygehuset i Køge bliver forsinket med et halvt år på grund af den nye udbudsrunde. Illustration: C.F. Møller, Alectia, Rambøll

På et lukket møde i går vedtog regionsrådet i Region Sjælland at sende byggeriet af Universitetshospitalet i Køge i udbud igen efter en helt ny strategi.

Den går ud på, at en ny totalentreprenør får ansvaret for at få de 4,2 milliarder til at række til de 830 senge og 40 operationsstuer, som regionsrådet oprindeligt vedtog.

For nylig blev regionsrådets totalrådgiver fyret, fordi det viste sig, at byggeriet ville blive en halv milliard dyrere end aftalt.

Men det sker ikke igen, siger formanden for sundhedsudvalget, den konservative Christian Wedell-Neergaard:

- Vi sikrer os, at hvis der bliver overskridelser så kommer entreprenørerne og håndværkerne til at betale og får ansvaret for at leve op til de krav vi har aftalt.

- Jeg er ret sikker på, at med den her model kan regionsrådet sove roligt om natten, siger Christian Wedell-Neergaard.

Socialdemokraternes sundhedsordfører i regionsrådet, Anne Marie Knigge er ligeså fortrøstningsfuld.

- Vi får de senge, vi har bestilt, og det kan være, at nogle af rummene og gangarealerne skal være lidt mindre, men vi kommer ikke ud for at måtte skære voldsomt på byggeriet. Vi har også sikret os, at vi bevarer den oprindelige arkitektur, siger hun.

Det er en god plan, Regionen har lagt med den nye udbudsstrategi. Det mener professor og sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen ved Syddansk Universitet.

- Jeg tror på, at den nye udbudstrategi kommer til at virke. Når totalentreprenøren får det økonomiske ansvar, vil han være meget mere opmærksom på at få håndværkerfirmaerne til at holde aftalerne.

Der går nu en ny udbudsrunde i gang, som regionsrådet får resultatet af til august.

Facebook
Twitter