Tema Sygeplejerske-sagen

Sygehusdirektør: Vi skal gøre patienterne trygge under mordretssag

Retssagen mod en sygeplejerske, der er sigtet for at have dræbt flere patienter, starter fredag. Det er vigtigt, at de andre ansatte gør patienterne trygge, mens sagen kører, siger direktør.

De ansatte på Nykøbing Falster sygehus var i dag til informationsmøde forud for retssagen mod en sygeplejerske. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

De ansatte på Nykøbing Falster Sygehus har i dag fået forklaret, hvad det vil sige at handle under vidneansvar i en retssal, og hvordan personalet kan sikre, at patienterne kan være trygge i anledning af den såkaldte sygeplejerskesag.

En 31-årig kvinde er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på sygehusets patienter, og på fredag begynder retssagen mod hende.

- Vi synes, det er rimeligt, at alle vores medarbejdere får en mulighed for dels at stille spørgsmål og dels at høre en orientering fra mig og mine kolleger, siger sygehusdirektør Arne Cyron.

Arne Cyron fortalte på mødet sine ansatte om, hvad der sker, når flere af medarbejderne bliver indkaldt som vidner:

- Vi skal i den periode sikre, at vi støtter op omkring hinanden. Specielt dem, der skal ind i en vidneskrank og ikke har prøvet det før, siger han.

Sagen har ifølge Arne Cyron påvirket alle på Nykøbing Falster Sygehus:

- For et år siden kom det som et chok for os alle sammen, og det tror jeg stadig, det er, for det er det ultimativt værste at have en medarbejder, der er tiltalt for sådan en forbrydelse.

- I starten var der noget galgenhumor fra patienternes side, som jeg ikke tror var sagt på nogen ond måde. Men det påvirker selvfølgelig medarbejderne, for det har at gøre med deres ære, og der er de følsomme, siger Arne Cyron.

Siden fængslingen af kvinden den 1. marts sidste år har efterforskningen stået på og afdækket, at kvinden på en vagt i februar 2015 slog to ældre patienter ihjel med en overdosis stærk medicin.

Hun har også ifølge anklageskriftet taget livet af en patient tilbage i 2012.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.