Sygeplejerske til nybagte mødre: Drop Facebook og hold barnet i stedet

De sociale medier fylder for meget, lyder det fra en sygeplejerske, der hellere ser de unge forældre bruge tid på den nyfødte.

Sygeplejerske Helle Andersen opfordrer nybagte mødre til at slukke telefonerne mindst to timer om dagen. (Foto: Holger Madsen- DR Syd)

Med den nyfødte baby på den ene arm og telefonen i den anden hånd kan en nybagt mor stadig koncentrere sig om at skrive og tjekke Facebook, Instagram og sms'er.

Det er ofte situationen på landets barselsgange, når unge er blevet forældre og skal lære den lille ny at kende.

Det er en uskik, mener Helle Andersen, der er sygeplejerske på barselsgangen i Nykøbing Falster. Hun har derfor indført sin egen regel:

- I hvert fald én gang om dagen opfordrer jeg dem til at slukke telefonen i minimum to timer for at få helt ro. For de kan ikke lade være med at tjekke, hvem der bipper ind på telefonen.

- Det er uanset om de nybagte mødre er i gang med at amme, siger Helle Andersen.

Snydt for et måltid mad

- Det kan godt betyde, at babyen bliver snydt for et måltid mad. For når babyen er sulten, så er den sulten, og er der ikke nogen, der reagerer, så lægger den sig til at sove igen, fortæller Helle Andersen.

Det er ifølge Helle Andersen specielt lige i starten, hvor babyen er i gang med en omstillingsproces, at det er meget vigtigt, at moren fokuserer på sit barn.

- Det er meget vigtigt med mor-barn-kontakten og øjenkontakten. Babyen ser ikke så godt, så den skal meget tæt på. Babyen skal også lære forældrene at kende og er meget undersøgende.

- Hvis vi viser forældrene, hvilken kontakt barnet søger, så kan de godt se det og bliver helt forelskede i deres barn, siger Helle Andersen.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1103138309736692