Tårn fra Olsen-banden skal stå i Gedser

Tårnet som blev brugt i 'Olsen-banden på sporet' skulle rives ned. Det ville fans ikke gå med til, så nu skal tårnet genopbygges i Gedser.

Det Gule Palæ fra 'Olsen Banden på sporet'-filmen skal til Gedser.

Der har længe været kamp om Det Gule Palæ fra filmen 'Olsen-banden på sporet' fra 1975, og nu er der kommet en afgørelse.

Olsen-bandens danske og tyske fanklubber har nemlig besluttet, at det bliver Gedser, som får æren af at have bygningen stående.

Det gamle kontroltårn ved skinnerne står lige nu på Godsbanen i København, og det var meningen, at det skulle rives ned inden for en årrække.

Nordisk Film og Jernbanemuseum har også kæmpet for at få bygningen

Men da det gik op for offentligheden, så var der stor interesse for at få fat i det legendariske kontroltårn.

Eksempelvis ville både Jernbanemuseet i Odense og Nordisk Film i Valby have fingrene i tårnet, men det kommer altså fremover til at stå på Gedser Remises areal ved Gedser færgehavn.

- Vi kan næsten ikke få armene ned af glæde, siger Hans Østergaard, som er formand for bevaringsforeningen Gedser Remise.

Tyske Olsen-banden fans kan se tårnet fra færgen

Tårnet bliver åbent for offentligheden, når man besøger remisen med udstilling af togvogne, og Hans Østergaard forventer det vil give endnu flere besøgende, ikke mindst syd fra.

- Der er mange Olsen-banden-fans i Tyskland, og de vil allerede kunne se tårnet fra færgen, når de kommer fra Rostock, siger Hans Østergaard.

Det gule palæ skal pilles ned på Godsbanen i København inden udgangen af 2015 og så skal det genopbygges i Gedser.