TDC-nedbrud ovre: Alle kan nu ringe 112 igen

Et nedbrud på TDC's netværk var tidligere på dagen skyld i, at folk over hele landet ikke kunne ringe til alarmcentralen.

På Sjælland, Fyn, Bornholm, øerne samt andre dele af landet kunne borgere tidligere i dag ikke ringe til alarmcentralen gennem TDC's netværk.

- Det er således muligt at ringe på 2G- og 3G-netværket i hele landet, og alle kan således også ringe 112 igen.

Sådan skriver TDC på sin hjemmeside, efter et teknisk nedbrud på deres netværk betød, at kunder i store dele af hele landet ikke kunne ringe 112 fra deres mobiltelefon tidligere i dag.

Det var især Fyn, Sjælland, Bornholm og øerne, som var ramt af nedbruddet. Og på Odense Universitetshospital satte man derfor nødberedskabet i kraft og indkaldte ekstra mandskab.

Patienter kunne nemlig heller ikke ringe til sygehusene eller lægevagten, og derfor opfordrede Region Syddanmark til, at borgerne skulle dukke fysisk op på sygehusene, hvis de havde brug for hjælp.

Stadig problemer med mobildata

TDC selv skrev i en pressemeddelelse, at al disponibelt mandskab var sat ind på at få mobilnettet op at køre igen. Det tog dog omkring tre timer, før fejlen var rettet over hele landet.

Fejlen var på 2G- og 3G-netværket, mens man godt kunne ringe 112, hvis man var på 4G eller fastnetforbindelse.

Mens mobilnettet til tale er oppe at køre igen, kan enkelte kunder dog stadig opleve driftsforstyrrelser på 2G- og 3G-mobildata på Sjælland, Øerne og Bornholm, skriver TDC på sin hjemmeside.

Vil undersøge konsekvenserne

Det er sjette gang på fire måneder, at Region Syddanmark oplever nedbrud på mobilnettet i området, så patienter ikke har kunnet komme i kontakt med sygehuse og lægevagten.

Koncernledelsen i Region Syddanmark har tidligere på ugen indkaldt TDC til et krisemøde om hændelserne. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

- Vi har simpelthen brug for en garanti for, at TDC’s interne problemer fremover ikke bliver en risiko for patientsikkerheden i Region Syddanmark, siger koncerndirektør Kurt Espersen.

Regionen er på nuværende tidspunkt ikke bekendt med, at de ustabile telefoner skulle have haft alvorlige konsekvenser for patienter. En intern undersøgelse i Region Syddanmark skal nu afdække eventuelle konsekvenser af nedbruddet.

Opdateret klokken 15.15 med pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

Facebook
Twitter