Tillidsrepræsentant på Holbæk Sygehus: Det er ikke en endelig løsning på problemet

Regionsrådsformand kalder det "en god start" at regionen har afsat 11 millioner kroner.

Medicinsk afdeling på Holbæk Sygehus har i længere tid været overbelagt med mellem 20 og 25 patienter, fortæller Laurits Schou Kromberg, fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger på Holbæk Sygehus.

- Det er dejligt, politikerne kommer på banen og anerkender, vi har et problem. Men det er vigtigt at fremhæve, det er aflastning og ikke en løsning af det endelige problem, siger Laurits Schou Kromberg, fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger på Holbæk Sygehus.

Udmeldingen kommer oven på, at Region Sjællands forretningsudvalg tidligere i dag besluttede at afsætte 11 millioner kroner til at forbedre forholdene på Medicinsk Afdeling på sygehuset.

Pengene skal gå til blandt andet 10 nye sengepladser. Men det er ikke nok, mener fællestillidsrepræsentanten:

- Vi ved, vi har en overbelægning på 20-25 sengepladser. De patienter forsvinder ikke. Og hvis vi skal give dem den bedste behandling, som man kan forvente, så bliver vi nødt til at åbne et nyt sengeafsnit, hvor der er personale nok til, at de kan ligge i gode rammer og få den behandling, de fortjener, siger Laurits Schou Kromberg.

Regionsrådsformand: Vi er kommet et godt stykke vej nu

Regionsrådsformand Heino Knudsen (Soc. dem) mener, de afsatte penge er en god start på at få løst problemerne på Holbæk Sygehus:

- Vi har kunnet se i den analyse, vi har fået fremlagt, at der er et ekstra pres i Holbæk, og det er derfor, vi har taget denne her beslutning. Jeg tror, vi er kommet et rigtig godt stykke vej med det her. Men det er også en udfordring at skaffe det personale, vi har brug for, siger han.

Men den holdning er ikke at tage patienterne seriøst, mener Laurits Schou Kromberg. Han håber, regionspolitikerne vil arbejde videre med problemerne:

- Jeg ved godt, ressourcerne er sparsomme. Men det her er nogle patienter, som fortjener at blive taget seriøst. Vi ved de kommer, og vi ved, de er syge, så der skal være behandling til dem, siger han.

Næst skridt er ifølge regionsrådsformanden at få foretaget en analyse af hele det medicinske område i regionen:

- Vi har også taget den beslutning, at vi vil have en analyse af det medicinske område, så vi kan følge udviklingen tæt i Region Sjælland, siger Socialdemokratiets Heino Knudsen.

Facebook
Twitter