Tinna tilbyder hjælp til en bedre konfirmation

Flere privatpersoner tilbyder en udstrakt hånd til udsatte og økonomisk udfordrede, hvis økonomien er for stram til konfirmationsfesten.

- Jeg har lidt den indstilling, at alle børn har ret til og krav på at blive fejret på deres mærkedage om det så er fødselsdag, barnedåb, konfirmation eller når man er blevet student, siger Tinna Glisbo. (© PRIVATFOTO)

Konfirmationstiden nærmer sig. Det betyder for mange familier en dyr fest med masser af dyre gaver til de nye konfirmander.

Men det kan være svært at få det til at løbe rundt, hvis økonomien er lidt stram. Heldigvis er der hjælp at hente i foreninger som Børnesagens Fællesråd, hvor man kan søge om såkaldte konfirmations-stipendier.

Men flere og flere privatpersoner tilbyder også en hjælpende hånd til økonomisk udfordrede gennem diverse Facebook-grupper.

En af de mennesker, der sidder ude bag tasterne og giver en hjælpende hånd, er Tinna Glisbo fra Gundestrup ved Holbæk. Hun har allerede kontakt til omkring 30 familier, der gerne vil have en hjælpende hånd til at få en ordentlig konfirmationsfest.

- Jeg kan hjælpe, fordi jeg har nogle gode samarbejdspartnere. Vi laver eksempelvis konfirmationskager, og der har jeg et firma, der donerer blandt andet fondant, siger Tinna Glisbo.

Hun vil gerne hjælpe, fordi hun selv har stået i en situation, hvor hun ikke havde penge nok til at tilbyde sine børn den konfirmation, de ønskede sig.

- Der var nogen dengang, der gav mig en håndsrækning, og siden da har jeg synes, at man skal hjælpe, hvor man kan. Det betød dengang, at min datter fik den konfirmationsfest, som hun ønskede sig, fortæller Tinna Glisbo.

Hvis man gerne vil i kontakt med Tinna Glisbo, så kan man gå ind på gruppen "Pakkekalender og julekurve til udsatte" på Facebook og søge om medlemskab.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.