Togdriften på Tølløsebanen er reddet

Transportministeren lovede i går, at privatbanerne beholder deres tilskud.

Nu bliver der lagt nye skinner, så passagererne igen kan køre med tog mellem Skellebjerg og Slagelse.

Hårdt presset meddelte transportminister Hans Chr. Schmidt(V) i går, at staten fremover vil støtte driften af banen med det samme beløb som hidtil.

Dermed er sagen klar, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk. Så kan vi begynde renoveringen af skinnerne mellem Slagelse og Skellebjerg:

- Allerede på torsdag vil jeg orientere regionsrådet og herefter kan forretningsudvalget sætte arbejdet igang, siger han.

Regionsrådsformanden har tidligere lavet udregninger, der viste, at det er langt billigere at køre med busser. Men han afviser, at det er den dagsorden, han vil forfølge fremover.

Med udmeldingen fra regeringen er det klart, at der skal køre tog på Høng-Tølløsebanen:

- Nu glæder jeg mig over den klare udmelding fra regeringen, siger Jens Stenbæk.

Togentusiasterne på Høng-Tølløse-banen har oprettet Facebookgruppen "Bevar Høng-Tølløsebanen" og her er der stor jubel over udmeldingen fra transportministeren og regionsrådsformanden.

De sidste 14 dage har togdriften været indstillet mellem Skellebjerg og Slagelse og der har været indsat togbusser. De skal køre de næste otte måneder mens de nye skinner bliver lagt.

Under den tidligere regering har regionsrådet aldrig kunnet få en sikkerhed for, at staten fortsat vil støtte driften af banen. Den klarhed har regionen fået nu.

Den nuværende regering vil ikke lade regionerne selv bestemme, om de vil køre med tog eller de billigere busser.

Region Sjælland er den region, der er hårdest presset, fordi der her er langt flere kilometer jernbane at vedligeholde end andre steder i Danmark, som får det samme tilskud til kollektiv trafik.

FacebookTwitter