Topchefen i Region Sjælland fritstillet efter bestikkelsessag

Tilliden til ledelsen i Region Sjælland er væk efter it-skandale.

Region Sjællands administrerende direktør Jens Andersen er fritstillet per 9. marts 2016 på grund af rod med IT-køb. (Foto: FINN JOHN CARLSSON © Scanpix)

Region Sjælland fritstiller nu administrerende direktør Jens Andersen med øjeblikkelig virkning, efter politikerne i Region Sjællands regionsråd har mistet tilliden til regionens øverste ledelse.

- I morges fik jeg et mandat fra alle gruppeformændene i regionsrådet til at kunne indgå en fratrædelsesaftale med vores administrerende direktør Jens Andersen, siger formand for regionsrådet Jens Stenbæk (V) siger til DR Sjælland.

Fritstillingen sker i kølvandet på de seneste dages skarpe kritik af manglen på tilsyn og kontrol med Region Sjællands it-afdeling.

Afdelingen er midtpunkt i den kommende retssag om bestikkelse i forbindelse med en række handler med it-firmaet Atea. Her er en medarbejder sigtet for at have bestukket medarbejdere i regionen til at købe it-udstyr uden at indhente andre tilbud.

Revisionsfirmaet Pricewaterhouse Coopers har på foranledning af regionens forretningsudvalg været igennem en række forhold i sagen.

Det drejede sig blandt andet om at vurdere, om det manglende udbud har betydet, at Region Sjælland har indkøbt for dyrt. Det fandt revisionsfirmaet dog ikke.

PwC afleverede i denne uge den færdige rapport til Region Sjælland, og begrundelsen for fyringen er netop rapporten:

- Den peger på, at der har manglet tilstrækkeligt ledelsesmæssigt fokus. De mangler har desværre medført en brist i tilliden mellem regionsrådet og den administrerende direktør. Det er alene det, der gør, at vi må opsige samarbejdet, siger Jens Stenbæk.

Han vedkender sig, at det i sidste ende er politikerne, der har ansvaret:

- Jo, absolut. Det er os, der har det øverste ansvar. Men vi skal have de rette informationer og det er det, der ikke er sket i den her sag.

Opdateret med citater fra Jens Stenbæk.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.