Travle læger må skære i serviceniveauet

En ny opgørelse viser, at regionen er blandt dem, der har flest patienter per praktiserende læge.

Mange læger føler sig udkørte og føler ikke, de kan levere den service, de gerne vil, siger Ulrik Hesislev, der er formand for praktiserende læger i Region Sjælland (© Colourbox)

Hvis du oplever lang ventetid, når du prøver at få fat på lægen, er det måske ikke så underligt.

En ny opgørelse fra de Praktiserende Lægers Organisation viser, hvor i landet, der er størst lægemangel.

Region Sjælland er et eksempel på en af de regioner, hvor der er flest patienter per praktiserende læge, når der kigges på antallet af læger set i forhold til indbyggertal.

Travlheden betyder, at lægerne må sænke serviceniveauet for borgerne, siger Ulrik Hesislev, der er formand for praktiserende læger i Region Sjælland.

-Mange læger føler sig udkørte og føler ikke, de kan levere den service, de gerne vil, siger han.

Johannes Larsen er praktiserende læge i Maribo og en af de læger, der mærker presset.

- For os betyder det, at vi ikke kan overkomme så mange patienter, som vi ellers ville kunne overkomme. Det kommer også i nogle situationer til at betyde, at den service og det antal kontrolbesøg, der er brug for, bliver skåret ind til benet, siger han.

Lolland Kommune ligger tæt på landsgennemsnittet for, hvor mange patienter der er per praktiserende læge, men mange af patienterne døjer med store sundhedsproblemer, og det udfordrer lægerne på tid.

Der arbejdes på en løsning

Region Sjælland arbejder med at tiltrække flere læger til regionen ved blandt andet at rekruttere dem, inden de er færdiguddannede, fortæller Regionsrådsformand Jens Stenbæk:

- Vi laver en rekrutterringsindsats ved at informere yngre læger om, hvor spændende det kan være at være læge i Region Sjælland. Vi har også oprettet en rekrutterrings-hjemmeside, så de yngre læger kan se, hvilke praksis der bliver ledige, siger han.

Facebook
Twitter