Tusindvis får nedsat varmeregningen

Husejere i tusindtal får sat varmeregningen ned med op til en tredjedel. Og det hjælper både på bundlinje og hussalg.

Det er ikke små beløb, der er til at spare for varmeværker rundt om i landet. Og besparelserne går videre til forbrugernes pengepung. (Foto: Rasmus Kjølby © DR)

Tusindvis af husejere på landet med eksplosive varmeregninger, har i de seneste år kunne nyde at se deres varmeregning blive halveret.

For nogle af landets absolut dyreste varmeregninger har traditionelt knyttet sig til husstande med varme fra naturgasfyrede barmarksværker.

Men et nyt energiforlig i 2012, betød at 35 barmarksværker fik lov at supplere gassen med alt fra biomasse til solenergi. Og det har i den grad haft en effekt. Det siger chefkonsulent hos Dansk Fjernvarme, John Tang:

- Fra at de har været meget dyre, oppe i nærheden af oliefyrsprisen, så er de nu på et niveau, der er mere almindeligt i fjernvarmebranchen, siger han.

Flere besparelser at hente

Husejerne tilknyttet Hyllinge-Menstrup kraftvarmeværk ved Næstved har også kunnet sætte varmeregningen ned, og det uden at bruge biomasse.

Her er den gennemsnitlige varmeregning nemlig blevet sat ned med en tredjedel fra 26.000 kroner til 18.000 kroner om året. Selvom det ligger over priserne i byerne, så er der stadig besparelser at hente, siger John Tang:

- De vil altid ligge i den dyre ende, men de kan komme meget tæt på priserne i en storby, hvor der kun er lejligheder, siger han.

Billig varme gør det lettere at sælge husene

I Sandved-Tornemark mellem Næstved og Slagelse kan formand John Holberg Nielsen nu sende varmeregninger ud til kunderne, der i gennemsnit er 8.000 kroner mindre end for få år siden:

- Det betyder rigtig meget for vores del af landet. Det er stadig svært at sælge huse her. Og så er det jo klart, at en varmeregning som er billigere end den tårnhøje, vi har været vant til, vil få en køber til at sluge nogle andre ting, siger han.

De 35 barmarksværker, der i 2012 fik lov til at fyre med andet end naturgas, fik sidste år følgeskab af yderligere 50 barmarksværker, der nu også skal forsøge at barbere noget af kundernes varmeregninger.

Facebook
Twitter