Tvungen uddannelse til unge kan være en god idé

Det kan være en god idé at give de unge under 30 et kærligt skub i den rigtige retning, mener forfatter og journalist Lars Olsen.

Borgmester i Odsherred Thomas Adelskov (S) vil tvinge unge på skolebænken. (Arkivfoto)

En tredjedel af de unge kan ikke forsørge sig selv, når de når 30 års-alderen.

Derfor skal det være muligt for kommunen af tvinge unge under 30 til at tage en uddannelse efter folkeskolen. Det mener borgmester i Odsherred Thomas Adelskov (S).

Lars Olsen er journalist og forfatter til en lang række bøger om ulighed, og han mener, at det kan være godt at pålægge de unge at tage en uddannelse:

- Det kan godt være en god idé. Men hvis man gør det, er det også en kolossal udfordring,at indrette undervisningen på en måde, så den opfattes meningsfuld og spændende for de unge, der er trætte af bøgerne og skolen, siger han.

Ifølge Lars Olsen vil den rigtige løsning på uddannelsesudfordringen være at tænke uddannelse på en mere praktisk måde, så den virker mere tiltalende for de unge, der opfatter selv en erhvervsuddannelse som alt for boglig:

- Man kunne starte med at lave noget helt konkret på en virksomhed og derefter bygge noget bogligt op omkring det. For mange af de unge, der er trætte af bøgerne, er skolen et langt nederlag, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.