Tyske tunneltilhængere vil tættere på Danmark

En ny forening vil både have fast forbindelse til Lolland, men vil også skabe en ny region i det nordlige Tyskland.

En gruppe tyskere har dannet en forening, der skal koble Lolland og Femern sammen. (Foto: ICONO © Femern A/S)

En gruppe tyskere har dannet en forening, der skal gå i offensiven for Femern Bælt-forbindelsen.

Indtil nu har den tyske modstand mod forbindelsen fyldt mest i medierne, men det skal der ændres på, mener David Depanau, der er talsmand for den nye foreningen Beltoffen.

Han er chef for et feriecenter syd for Femern og sidder i øvrigt både i bestyrelsen i brancheforeningen for de tyske hoteller og i handelskammeret i Lübeck.

David Depanau har de seneste måneder ærgret sig meget over modstanderne af tunnelprojektet. Han forstår ikke modstanden, for i hans vennekreds er der kun fortalere for tunnelen, men de er ikke synlige i den offentlige debat.

- I Danmark er alt klart, og i Tyskland er der 3.000 indsigelser. Så kan man få det indtryk, at alle tyskere er imod, men sådan er det ikke, siger han.

Formålet med foreningen Beltoffen er at være med til at skabe en region med udstrakt samarbejde om turisme, kultur og arbejdspladser mellem Nordtyskland, Danmark og Sydsverige, siger David Depenau.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.