Udlandsophold hjælper unge på produktionsskole

Uddannelsesophold i udlandet er ikke bare for universitetsstuderende. På Nordvestsjællands Produktionsskole har man stor succes med at sende elever til udlandet.

Udlandsophold har gjort en forskel for de unge på Nordvestsjællands Produktionsskole (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Det er ikke usædvanligt, at universitetsstuderende tager på et EU-støttet udlandsophold via Erasmus-støtteordningen. Men muligheden for at komme til udlandet under sin uddannelse gælder også for elever på produktionsskolerne.

De unge på produktionsskolerne har ofte en tung rygsæk med fra skolelivet og mangler selvtillid. Men det kan et udlandsophold ændre på, fortæller projektleder Dorthe Hahn fra Nordvestsjællands Produktionsskole, der har haft stor succes med at sende elever til udlandet.

- Vores kerneydelse er, at få de unge i gang med en uddannelse. Og det har udlandsophold virkelig styrket vores unge i, siger hun.

En af de elever, der har været på uddannelsesophold i udlandet, er 18-årige Kristine Lefevre Simonsen.

En tur på fire uger til en kokkeskole i engelske Liverpool gav hende det selvtillidsboost og den afklaring, som hun manglede.

- Vi blev tvunget til at stå helt på egne ben. Den tur var bare prikken over i’et. Nu har jeg fundet ud af, at det er det, jeg vil, siger hun.

De sidste to år har 24 elever fra Nordvestsjællands Produktionsskole været på udlandsophold med støtte fra EUs Erasmus-program.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.