Uenighed om mobilforbud i omklædningsrummet: 'Det tager jo kun et kvarter at klæde om'

Det kan være svært at lade mobilen være, når man klæder om, siger drengene fra 9. klasse.

Laus Sabroe, Nicolai Arvid og Emil Nærup Eggers Hansen fra 9.A på Koberbakkeskolen i Næstved er ikke helt enige om, hvorvidt et totalt forbud mod mobiler i ømklædningsrummet er en god ide. (Foto: Thor Malthe Andersen © dr)

Selvom selfie og snapchats fra omklædningsrummet hurtigt kan komme til at inkludere klassekammerater, som ikke vil være med på billederne, så tjekker man næsten automatisk telefonen og sender et par snapchats, når man kommer ud i badet efter idræt.

Og derfor er det en god idé, hvis skolen forbyder mobiltelefoner i omklædningsrummet. Det siger Emil Nærup Eggers Hansen, der går i 9.A på Kobberbakkeskolen i Næstved.

For når man er vant til at være online hele tiden, så er idrætstimen lang uden mobilen i hånden:

- Efter halvanden times idræt, så skal man jo lige sende et par snaps, siger han.

Diskussionen mellem drengene sker efter, at DR i går kunne fortælle, at både Skolelederforeningen og flere børneorganisationer opfordrer til, at skolerne forbyder mobiltelefoner i omklædningsrummet.

For hvis man sender selfies fra omklædningen, så lægger man måske ikke mærke til, at der er nogen i baggrunden af selfien, som ikke har lyst til at være med på billedet.

Det forklarer klassekammeraten Nicolai Arvid, der som sine venner ofte sender et sted mellem 50 og 100 snaps hver dag.

- Man ser ikke altid, hvad der er i baggrunden på en selfie. Der kan godt være et eller andet nede i det ene hjørne, man ikke ser, siger han.

Ikke en nødvendighed, men en mulighed

På Sofiendalskolen i Haslev har ledelsen helt forbudt eleverne at bruge mobilen i omklædningsrummet. Det sker efter, at elever har oplevet at blive filmet eller fotograferet mod deres vilje. Det fortæller skoleleder Kim Laursen.

- Nogle piger har stået i omklædningsrummet og taget en selfie. Og så var der en pige i baggrunden, som ikke havde tøj på, som selvfølgelig blev nervøs over, om billedet blev delt og så videre, forklarer han.

Den regel har Kobberbakkeskolen i Næstved ikke. Her har man en generel regel om, at der ikke må være nogen mobiler i undervisningen. Men både Emil Nærup Eggers Hansen og Nicolai Arvid ser ikke noget problem i at skulle lade mobilen ligge uden for omklædningsrummet, som de gør på skolen i Haslev.

- Det tager jo ikke mere end et kvarter at klæde om, så kan du jo bare få mobilen bagefter, siger Emil Nærup Eggers Hansen.

Klassekammeraten Laus Sabroe tror dog ikke, et forbud er den rigtige løsning.

- Jeg ser det ikke som en nødvendighed, men mere som en mulighed. Jeg kan forstå, at eleverne i Haslev ikke kunne finde ud af det, men det er jeg sikker på, eleverne på mange andre skoler rundt om i landet godt kan, siger han.

Facebook
Twitter