Uffe har besøgsforbud efter ophold i Wuhan: 'Nu kan vi slappe af og tage det roligt'

Uffe Frejdal Nielsen fra Holbæk er ikke bekymret efter sin evakuering fra det virusramte område i Kina.  

Uffe Frejdal Nielsen kom hjem til Danmark fredag aften sammen med sin kone og to andre danskere fra den virusramte provins i Kina. (Foto: Uffe Frejdal Nielsen © (c) privatfoto)

Lige nu sidder Uffe Frejdal Nielsen med sin kinesiske kone hjemme i lejligheden i Holbæk.

De har - af de danske myndigheder - fået forbud mod at have gæster på besøg de næste tolv dage, efter de fredag landede blandt de første danskere fra det virusramte område i Hubei-provinsen i Kina.

Parret vurderes til at være i 'lav risiko' for at være smittede med coronavirusset. Det betyder, at Uffe Frejdal Nielsen og hans kone stadig kan færdes ude for eksempelvis for at handle i supermarkedet, så længe de ikke går for tæt på andre mennesker.

- Man skal vide, at Wuhan er en by på omkring 11 millioner mennesker fordelt på 7.000 kvadratkilometer. Området er 2.000 kvadratkilometer større end Sjælland. Vi boede i kanten af området, og det var ikke der, hvor sygdommen brød ud. Vi var langt væk, fortæller Uffe Frejdal Nielsen, der ikke er bekymret for at være smittet.

Alligevel mener Uffe Frejdal Nielsen, at det er dejligt at være tilbage i hjembyen Holbæk, selvom kontakten til familie og venner må foregå over telefonen og mails de næste uger.

- Nu kan vi slappe af og tage det roligt, og vi bliver ikke udsat for nogen risiko for at blive smittet.

Rejste i militærfly hjem fra Madrid

Fredag sad Uffe Frejdal Nielsen i et britisk fly på vej mod Madrid fyldt med personer, der var blevet evakueret fra den virusramte Hubei-provins i Kina.

Uffe Frejdal Nielsen har fået forbud i tolv dage mod at få gæster i sit hjem i Holbæk. Her ses han, mens han stadig var i Kina. (Foto: Uffe Frejdal Nielsen © (c) privatfoto)

Fra den spanske hovedstad stod de danske myndigheder klar med et lægeteam, der sendte parret videre til Roskilde i et militærfly.

Det var Uffe Frejdal Nielsen selv, der havde bedt om at blive fragtet hjem til Danmark.

- Vi ville meget gerne hjem. Der er ikke nogen grund til at sidde i en lejlighed i Wuhan, hvor man ikke må gå ud, fortæller han og understreger, at de britiske og danske myndigheder og læger var meget professionelle i situationen.

Sammenlagt har de danske myndigheder assisteret udrejse for 15 personer fra den kinesiske Hubei-provins, og senest landede ti personer i Roskilde natten til i dag. To af dem blev sat i hjemmekarantæne, da de menes at være i 'høj risiko' for at være udsat for coronasmitte.

Uffe Frejdal Nielsen er ellers vant til at rejse til den kinesiske provins. Hans kone kommer fra selvsamme område, og parret besøger ofte familie og venner, der alle bor i udkanten af Wuhan. Men fredagens rejse var helt speciel.

- Der går nok et par år, før vi glemmer denne tur, siger han.