Uhyre sjældent fund af sommertrøfler i Danmark

En dame i St. Merløse har fundet trøfler under et væltet grantræ. Lokal kro jubler.

De første danske trøfler er fundet i Nordvestsjælland. (Foto: Elmely Kro)

Normalt er trøfler en ædel spise, der importeres direkte fra mulden i de franske egetræsskove. Men en dame i byen St. Merløse i Nordvestsjælland har netop gjort franskmændene kunsten efter.

Da hun væltede et træ i sin have sad der trøfler på rødderne. Rigeligt til at den lokale kok Poul Bøje Nielsen fra Elmely kro, straks greb pengepungen og købte lidt over 300 gram, der nu er røget på menukortet.

- Det er helt vildt. Jeg har aldrig set eller hørt om danske sommertrøfler før i min lange karriere som kok, siger Poul Bøje Nielsen.

Trøflerne sad under et grantræ i St. Merløse

- Det er en helt kildrende fornemmelse i maven, når man står og river trøflerne ud over retten. Når man kommer ud og spiser de her, kan jeg med statsgaranti sige, at folk aldrig før har smagt danske trøfler, siger Poul Bøje Nielsen.

Udover at det er usædvanligt, at finde sommertrøfler i Danmark, så er findestedet også overraskende.

- Normalt finder man trøfler under bøg eller eg, hvor de ligger som en cyste på rødderne, men de her er fundet på et grantræ, fortæller Poul Bøje Nielsen fra Elmely Kro.

20 fund af sommertrøfler i Danmark på 100 år

Han kalder prisen for en "forretningshemmelighed", men importerede franske trøfler koster i omegnen af 6.000 kroner kiloet, så ud for den pris har der i hvert fald gemt sig for 2000 - 3000 kroner under det væltede træ.

I følge svampeekspert Christian Lange er det ikke første gang, man har fundet sommertrøfler i Danmark, men det er sjældent.

- Det er et uhyre interessant fund. Vi har haft omkring 20 fund af sommertrøfler i Danmark på 100 år, så det er bestemt ikke noget, der sker hvert år, siger Christian Lange.

Facebook
Twitter