Uledsagede flygtningebørn har brug for flere voksne

Antallet af uledsagede flygtningebørn er næsten fordoblet på Center Anneberg i Nykøbing Sjælland siden jul.

I bygningerne her bor nu 90 uledsagede flygtningebørn. Mange af dem mangler frivillige voksne, som kan hjælpe dem med deres asylsag. (Foto: Trine Warrer Juul DR © dr)

I takt med, at antallet af uledsagede flygtningebørn, der ankommer til Danmark, stiger, er der også et fortsat behov for flere frivillige repræsentanter for børnene.

- Det er en udfordring, for repræsentantordningen er bygget på, at frivillige skal være repræsentanter for børn og unge under deres asylsag, siger Lone Dentov Pedersen, funktionsleder i Røde Kors' kontor for bisiddere og repræsentanter.

- Når der så kommer så mange som i øjeblikket, så skal vi hele tiden ud og finde nye repræsentanter.

Medarbejderne på Røde Kors' asylcentre må ikke hjælpe børnene med deres asylsag. De laver kun socialpædagogisk arbejde, fortæller funktionsleder på Center Anneberg i Odsherred Patrick Wymer.

- Beboerne er fokuserede på en ting, og det er deres sag. De spørger os om en masse ting, men vi er nødt til at afvise dem, fordi vi ikke har noget med det at gøre. Derfor skal det ikke undervurderes, hvor vigtig en rolle repræsentanterne har for børnene, siger han.

På Center Anneberg er de nu helt oppe på 90 børn og unge mellem 8 og 17 år, og det er en udfordring, siger Patrick Wymer.

- Vi har piger og drenge, 9-11 forskellige nationaliteter og mange forskellige sprog, så det er en kabale, der skal gå op, siger han.

Repræsentant for uledsagede flygtningebørn:

  • Som frivillig forældremyndighedshaver skal du have tid til regelmæssigt at mødes med barnet/den unge.
  • Du deltager i relevante møder med det offentlige og på bosteder og kan derudover deltage i fritidsarrangementer eller på skolen.
  • Generelt handler det om samvær og at være der for barnet.
  • Kilde: Røde Kors

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.