Ulovlige lastbiler knaldes på stribe

Tungvognscenter Øst er kommet rigtig godt fra start. I særdeleshed på cabotageområdet.

Udenlandske lastvognschauffører, der kører cabotagekørsel på Sjælland, bliver åndet tungt i nakken af det nyetablerede Tungvognscenter Øst, som Midt og Vestsjællands Politi har ansvaret for. (Foto: (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2010))

Udenlandske lastvognschauffører, der kører cabotagekørsel på Sjælland, bliver åndet tungt i nakken af det nyetablerede Tungvognscenter Øst, som Midt og Vestsjællands Politi har ansvaret for.

Cabotagekørsel er indenrigskørsel i et andet land en transportørens hjemland.

Dansk Transport og Logistik oplever, at der er kommet meget større kontrol med udenlandske chauffører, der overtræder reglerne om cabotagekørsel.

- Tungvognscenter Øst er kommet rigtig godt fra start. I særdeleshed på cabotageområdet, siger chefkonsulent i DTL, Frank Davidsen.

Kontrollen er effektiv

- Kontrollen er effektiv, og politiet har valgt at prioritere området, så vi er som brancheorganisation meget tilfredse med, hvad der foregår på Sjælland.

Det nye Tungvognscenter Øst har en snes betjente ansat, og det er garvede folk, der er overtaget fra Rigspolitiet, siger politikommsisær Paw Kaltoft, der er personaleleder for den operative vejsidekontrol.

- De har, siden vi startede 1. januar, stoppet 1837 lastvogne og skrevet 492 overtrædelser. Det er godt 25 procent. Ud af dem var 677 udenlandske lastvogne og 178 af dem overtrådte færdselsloven. En del var cabotagekørsel, men hovedparten var overtrædelse af køre- hviletidsbestemmelserne, siger Paw Kaltoft.

 

25 procent overtrædelser er et højt tal, men Paw Kaltoft forklarer det med, at betjentene også har en fornemmelse om, hvem de skal stoppe.

Social dumping

Cabotage er blevet til en smuthul, som udnyttes til at udkonkurrere danske vognmænd. Det har ført til et transportmarked præget af underbetaling af især chauffører fra Østeuropa.

Resultatet er social dumping, fordi chauffører i månedsvis kører i Danmark til en løn, som man ikke kan leve af i Danmark.

Det nye center står også for kontrol af digitale fartskrivere, overlæs, farligt gods. To andre centre i Ålborg og Vejle har ansvaret for resten af Danmark

Facebook
Twitter