Tema Grænsekontrol

Venstre: Rygter holder flygtninge væk fra den danske grænse

Rygter holder flygtninge fra den danske grænse, mener Venstres integrationsordfører Marcus Knuth.

Politiet er fortsat talstærkt tilstede ved grænsen i Rødbyhavn. (Foto: (arkivfoto) © Dr)

Det er langt fra sikkert, at Danmark får flere asylansøgere når Sverige fra i dag indfører grænsekontrol. Det siger Venstres integrationsordfører Marcus Knuth, der sover med støvlerne på i disse dage for at følge udviklingen.

- Rygterne går hurtigt ned gennem Europa om, at Sverige har strammet gevaldigt op, det er formentlig årsagen til, at der er kommet færre til Danmark på det seneste. Måske vælger de at blive i Tyskland, og så indfører vi ikke transportøransvar.

- Det pålægger vognmænd, DSB og færgeselskaber at afvise folk, der ikke har gyldigt visum til Danmark. Men det indfører vi først hvis vi får en situation som i september, siger Marcus Knuth til DR.

Politi talstærkt tilstede ved grænsen

Først hvis der kommer rigtig mange asylansøgere til Danmark som følge af Sveriges lukkede grænser, vil regeringen overveje at kræve, at DSB og vognmænd afkræver alle et gyldigt visum til Danmark, inden de overhovedet kommer ombord på færgerne til Rødbyhavn og Gedser, siger Marcus Knuth.


- Det var derfor vi fik hastebehandlet loven om transportøransvar, så vi hurtigt kan sadle om, siger han.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi er manden, der skal stå for den politimæssige bevogtning af grænseovergangen ved Rødbyhavn og Gedser.


- Vi følger udviklingen ganske intenst, og så tilpasser vi os, siger han og understreger at politiet i en længere periode har haft ekstra ressourcer fra de øvrige politikredse i grænseområdet. Så vi er talstærkt tilstede, siger Kim Kliver.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.