VIDEO: Årets sommertogt starter i Nakskov

I dag og i morgen besøger Dronning Margrethe Lolland

Kongeskibet lagde til i Nakskov Havn klokken ti i formiddags.

Det er første gang, at Dronning Margrethe drager alene på sommertogt uden prins Henrik.

Skibet lagde til i Nakskov Havn klokken ti i formiddags, og dagen er tætpakket med virksomheds- og kunstbesøg i Lolland Kommune.

En helt speciel velkomstkomité fra et af byens ældrecentre var mødt op for at tage imod dronningen, og de ankom i cykelrickshaws, for at få første parket på havnen.

En af dem, som sad godt til rette i cykelrickshawen var 87-årige Vera Jørgensen:

- Hun hilser da på mig, det er der ingen tvivl om. Det er dejligt at få lidt opmærksomhed. Det får man ikke hver dag.

På Nakskov Havn sidder de ældre på første række i deres cykelrickshaws. (Foto: © Lis Vibeke læsøe Olsen, (C) DR Sjælland)

Efter Dronning Margrethe havde lagt til kaj med Kongeskibet blev hun modtaget af byens spidser ved en reception i den gamle toldbygning.

Her fik hun lov at smage på lokale specialiteter blandt andet i form af visitkager, som bagermester Niels Wrist Knudsen har æltet sammen.

Hele ugen har han forberedt sig for at ramme plet med både smag og form siger han:

- Den ene er blevet lidt rustik og er italiensk inspireret, og den anden kage er hjerteformet med hindbær, så det også symbolisere lidt "lovestorm" her nede fra.

Bagermester Niels Wrist Knudsen med sine visitkager til Dronningen. (Foto: © Lis Vibeke læsøe Olsen, (C) DR Sjælland)

Dronningen skal blandt andet besøge Frederiksdal Gods, som laver kirsebærvin,Reventlow-Museet Pederstrup, Dodekalitten, og virksomheden East Metal.

Dagen slutter med en reception på Kongeskibet Dannebrog for særligt inviterede. Men på kajen bydes der op til folkefest for alle.

Den har tidligere turistchef Lise Simon været med til at arrangere, og selvom det er lige ved siden af Dronningens formelle reception, så tror Lise Simon ikke dronningen har noget imod det:

- Jeg tror, hun synes det er rigtig festligt, at folk har lyst til at komme ned og se skibet og fejre, at hun er i byen. Jeg er faktisk også sikker på, at hun lige kommer ud og kigger, så vi får et enkelt vink, siger Lise Simon.

Festprogrammet på kajen i aften byder blandt andet på sang, musik, gymnastik og ballet.