Virksomheder strømmer til Lolland og Falster

Flere udenlandske og danske virksomheder strømmer til Lolland og Falster.

Administrerende direktør i Toma A/S Rune Kristian Monsen og ejer og koncernchef Tore Monsen holdt i sommer pressemøde med Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen og erhvervsudviklingschef i Business Lolland-Falster Steen Wæver omkring deres etablering i området. (Foto: Toma A/S © Toma A/S)

De seneste fem år er antallet af nye virksomheder på Lolland og Falster steget med 43 procent. Det viser beregninger Væksthus Sjælland har lavet for DR Sjælland. Mens der i 2010 blev etableret 217 nye virksomheder, var det tal 312 i 2015.

En af de virksomheder, der har valgt København fra til fordel for Holeby på Lolland, er den Norske milliard-koncern Tomagruppen, der leverer en række facility-ydelser indenfor blandt andet rengøring og kantinedrift.

- På Lolland er vi meget tæt på de mennesker, der træffer beslutningerne, og det er helt afgørende. I en stor by som København vil vi hurtigt forsvinde i mængden, siger direktør for Tomagruppen i Danmark Lars Andreassen.

Det er især de mange anlægsopgaver i området og udsigten til den kommende Femern Bælt-forbindelse, som ventes færdig i 2020'erne, der får virksomhederne til at placere sig på de danske sydhavsøer, siger direktør for den erhvervsfremmende organisation Busineess LF Steen Wæver.

- Virksomhederne ser en mulighed for at sidde mellem to metropoler, som er København og Hamborg, hvor man er tæt på både det nordiske marked og kontinentet, siger Steen Wæver.

Også 3F på Lolland mærker, at flere af deres medlemmer er kommet i arbejde.

- Vi mærker en stigning i væksten. Ikke kun i byggesektoren, men også i industrien hvor en lang række virksomheder ansætter, siger formand for 3F Lolland Jørgen Kozak Nielsen.

Arbejdsløsheden for 3Fs medlemmer i Lolland og Guldborgsund er generelt faldet med 25 procent det seneste år.

Facebook
Twitter