Vordingborg-politiker: Fejlslagen inklusion er fortvivlende

De mange ulykkelige historier om forfejlet og dårligt planlagt inklusion i Vordingborg berører ansvarlig politiker. Nu bliver der handlet.

Inklusions-indsatsen i Vordingborg Kommune har haft sin pris. Nu skal der sættes ind. (© DR)

Historierne om forfejlet inklusion i folkeskolen i Vordingborg gør indtryk på Kirsten Overgaard, der er formand for Børne-, unge- og familieudvalget i Vordingborg Kommune.

- Det rører mig dybt, når jeg i tv ser en dreng som slet ikke trives. Det er meget fortvivlende, siger hun og henviser til søndag aftens 21 Søndag om drengen Frederik, der oplever store frustrationer, efter han er blevet rykket ind i en almindelig folkeskoleklasse på Svend Gønge skolen i Vordingborg.

Vordingborg Kommune har ellers været forgangskommune for inklusion. Men det har haft alvorlige omkostninger. Flere lærere og forældre er stået frem med skrækhistorier fra kommunens skoler, navnlig Svend Gønge Skolen.

Blandt andet har det været voldelige overfald, utryghed og stor uro.

Det er en fortvivlende situation.

De mange historier gør indtryk på Kirsten Overgaard, formand for Børne-, unge- og Familieudvalget i Vordingborg Kommune.

Derfor iværksætter kommunen nu en handleplan, som skal ændre de kritisable forhold på skolen.

- Rigtig mange lærere og pædagoger oplever, at de ikke har de nødvendige kompetencer til at løse opgaven. Det er der vi skal sætte ind. I starten af februar lavede vi derfor en handleplan, som skal prøve at rette op på det, der sker på Svend Gønge Skolen.

Der skal sættes massivt ind.

Inden længe lander en større rapport om inklusions-indsatsen på kommunens bord. Herefter vil der blive sat massivt ind på alle skoler, lover Kirsten Overgaard.

- Vi skal forholde os til, hvor rapporten siger, at det er vigtigt at sætte ind, og det vi i første omgang kan se, det er at det især er på uddannelses-siden.

Kommunen er også klar til at bruge de penge det koster.

- Vi har en række midler til at sende efter det. Og det er vi parate til, siger Kirsten Overgaard.